Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vols conèixer millor l’entorn natural i cultural de Rubí? Aquest diumenge 27 de març es farà la primera passejada cultural pel casc antic a partir de les 11 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Vols conèixer millor l’entorn natural i cultural de Rubí?

Aquest diumenge 27 de març es farà la primera passejada cultural pel casc antic a partir de les 11 h.
Des de l’àmbit d’Identitat i Projecció de Rubí s’inicia un nou projecte que té com a objectiu promoure i difondre el patrimoni natural, paisatgístic, històric i cultural del municipi que consisteix en un seguit de passejades naturals i culturals pel municipi.

Les passejades naturals sorgeixen arrel dels Itineraris a peu per l’entorn natural de Rubí, que és poden trobar a La Botiga de Rubí – Oficina d’Informació i Turisme. Des del seus inicis aquest packaging ha estat el resultat d’un treball transversal amb el Servei d’Esports, Medi Ambient i l’entitat rubinenca el Centre Excursionista de Rubí i d’altres persones.

Per aquestes passejades naturals és important destacar el suport específic del CER, que consisteix en el suport tècnic en els diversos recorreguts, manteniment i senyalització de camins.
Aquesta activitat consisteix en realitzar un seguit de passejades per l’entorn natural del municipi. Aquestes caminades es realitzen per senders locals de curt recorregut. Totes elles tenen una dificultat baixa o mitjana segons el itinerari.

El punt de concentració o sortida sempre serà la plaça del Doctor Guardiet, i l'hora de sortida varià en funció dels mesos. Els mesos d’octubre, novembre, desembre, gener, febrer i març, la sortida serà a les 9 del matí i els mesos d’abril, maig, juny, setembre serà a les 8 del matí.
Aquestes passejades naturals es faran sempre el 2n diumenge de mes
Aquestes tenen un límit de participació d’un màxim de 60 persones i mínim de 10 persones. No hi ha límit d’edats, encara que els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult que es faci responsable.

Les passejades culturals sorgeixen arrel de la publicació, Col·lecció Rubí, Camins d’Identitat.
L’activitat consisteix a realitzar un seguit de passejades per l’entorn urbà del municipi. Aquestes caminades estan adreçades a qualsevol persona que pugui caminar i que tingui interès per la cultura i la història del municipi.

El punt de concentració o sortida sempre serà a la plaça del Doctor Guardiet, l'hora de sortida serà sempre a les 11 h, i tenen una durada estimada de 1 a 2 hores. Aquestes passejades culturals es faran sempre el últim diumenge de mes.
Aquestes tenen un límit de participació d’un màxim de 30 persones i mínim de 10 persones. No hi ha límit d’edats, encara que els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult que es faci responsable.

Totes les inscripcions de les passejades es duran a terme a: La Botiga de Rubí – Oficina d’Informació i Turisme, carrer Maximí Fornés, 23, tel. 93 587 27 60, de dilluns a divendres de 10 a 13.30h i de 16.45 a 20.15h, i dissabtes de 10 a 13.30h.També es podrà contactar per correu electrònic: labotigaderubi@ajrubi.cat.

La programació d’aquest any 2011 és la següent:

 • cultural: Rubi casc antic - 27 de març
 • natural: De Rubí als boscos de Can Roig – 10 d’abril
 • cultural: Rubí romà – 24 d’abril
 • natural: De Rubí a Sant Muç, les Fonts de Can Roig i Can Guilera – 8 de maig
 • cultural: Del Rubí iber al Rubí medieval – 29 de maig
 • natural: De Rubí a la Serra de Penjallops – 12 de juny
 • cultural: Els indians rubinencs – 26 de juny
 • natural: De Rubí a l'Ermita de Sant Genís a Can Pi de la Serra, passant per Can Serrafossà – 11 de setembre
 • cultural: Rubí industrial – 25 de setembre
 • natural: De Rubí a Can Roig i a les Martines – 9 d’octubre
 • cultural: Rubí avui - 30 d’octubre
 • natural: De Rubí a Ca n'Oriol i al Torrent del Alous – 13 de novembre
 • cultural: Rubí romà – 27 de novembre
 • natural: De Rubí a l'Ermita de Sant Genís, a Can Balasc i a Can Serrafossà – 11 de desembre
 • cultural: Del Rubí iber al Rubí medieval – 18 de desembre

Aquest diumenge 27 de març comença la primera passejada cultural. Els participants gaudiran de la companyia d’un conegut historiador local, Eduard Puigventós, que els explicarà la evolució de la ciutat a partir d’un recorregut pel casc antic. La passejada tindrà una durada estimada de dues hores, el punt de concentració serà a les 11 h a la plaça Doctor del Guardiet.
Des de l’àmbit d’Identitat i Projecció Exterior desitgem que aquest sigui un projecte que permeti a la ciutadania conèixer millor el nostre entorn, tot passejant descobrirem paisatges, masies, anècdotes, històries i al mateix temps gaudirem d’un esport saludable com és caminar.