Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita de Paul Bevan, secretari general d'Eurocities L’alcaldessa de Rubí assistirà al dinar posterior a la recepció que se li farà a l’Ajuntament de Sant Cugat on signarà el llibre d’honor de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Visita de Paul Bevan, secretari general d'Eurocities

L’alcaldessa de Rubí assistirà al dinar posterior a la recepció que se li farà a l’Ajuntament de Sant Cugat on signarà el llibre d’honor de la ciutat.
A les 13.45 h de dilluns, 16 de febrer, s’ha programat a l’Ajuntament de Sant Cugat, una recepció oficial al Secretari General de la xarxa Eurocities, Paul Bevan. L’alcaldessa de Rubí, Carme García asistirá al dinar posterior a l’acte institucional, on es trobarà també amb l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, en el que Bevan signarà el llibre d’honor de la ciutat.
La recepció serà oberta als mitjans de comunicació i en finalitzar s’obrirà un torn de preguntes.

La Xarxa Eurocities

Eurocities és la xarxa de les principals ciutats europees. És va fundar l’any 1986 i compta amb la representació de més d’un centenar de ciutats de 30 països europeus. L’adhesió de Rubí a la xarxa, juntament amb la de 10 municipis vallesans més que formen l l’eix de l’E-9, es va formalitzar a la nostra ciutat el passat més de juliol.

Formar part d’Eurocities permet, als seus participants, disposar d’un espai on compartir coneixements i idees, intercanviar experiències, analitzar problemes comuns i desenvolupar solucions innovadores a través de diferents fòrums, grups de treball, projectes, activitats o esdeveniments.
Per ser membre de ple dret d’Eurocities és necessari ser una ciutat amb 250.000 habitants com a mínim, a més de tenir certa rellevància internacional i regional. Els 11 municipis que formem l’eix de l’E-9, van presentar la seva candidatura conjunta per per complir aquest requisit. Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls tenen una població total de 400.000 habitants.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, el dia de la signatura de l’adhesió va ha posat com exemple de col•laboració institucional entre municipis el conveni signat. Tot i reconèixer la legitimitat de què cadascun dels municipis lluiti pels seus interessos, l’alcaldessa va defensat que “la cooperació és millor que la competició” quan es busquen interessos i objectius comuns. García es va referir aleshores a l’entrada a Eurocities com una forma de buscar fórmules que permetin alleugerir i superar l’actual crisi econòmica.

L’entrada a la Xarxa Eurocities es marca tres objectius com a prioritaris. D’una banda, permet relacionar-se directament amb les institucions europees i d’aquesta forma assegurar que, a l’hora de desenvolupar les polítiques púbiques i la legislació europea, es tingui en compte el rol i les responsabilitats de les ciutats.
Un segon objectiu que persegueix aquesta adhesió és promoure la cooperació més estreta i efectiva entre les diferents esferes de govern: local, regional, nacional, Europea i internacional. Finalment, també es buscar millorar les relacions entre ciutats i promoure la cooperació transnacional a través de la participació en projectes europeus.

Els beneficis de ser membre de ple dret d’Eurocities passen per aconseguir un posicionament dins l’escenari de ciutats grans i zones metropolitanes europees; poder actuar com a grup de pressió davant les institucions europees; rebre, proposar i presentar propostes de projectes europeus de cooperació i interacció amb les ciutats més grans i importants d’Europa; i obtenir informació de primera mà sobre les noves tendències en polítiques públiques per part de les institucions europees i de la resta de ciutats d’Europa.

Els alcaldes i alcaldesses dels onze municipis que van signat el conveni d’adhesió són: Carme García de Rubí, Pere Navarro de Terrassa, Lluís Recoder de Sant Cugat, Montserrat Mundi de Sant Quirze del Vallès, Dolors Conde de Castellbisbal, Mireia Solsona de Matadepera, Sebastià Homs de Viladecavalls, Carles Canongia de Vacarisses, Ricard Torralba de Sant Llorenç Savall, Francesc Sales de Rellinars, i Jaume Rodó d’Ullastrell.