Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veredicte de 'La teva paraula preferida' El pròxim dissabte 2 de juliol es coneixerà la paraula guanyadora entre les 360 presentades. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Veredicte de 'La teva paraula preferida'

El pròxim dissabte 2 de juliol es coneixerà la paraula guanyadora entre les 360 presentades.
El dijous 16 de juny va ser l’últim dia per participar en el concurs “La teva paraula preferida”, organitzat pel Servei Local de Català i el Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Rubí. El dissabte 2 de juliol, a les 20 h, es farà públic el veredicte a la rambla del Ferrocarril, en el marc de la Festa Major, i sabrem quina és la paraula preferida que més rubinencs comparteixen.

Hi han participat diferents col·lectius de la ciutat, com els Castellers o els Geganters de Rubí, i algunes escoles del Pla educatiu d’entorn —com el CEIP Montessori, el Mossèn Cinto Verdaguer, el Vint-i-cinc de Setembre, el CEIP Ramon Llull, el CEIP Rivo Rubeo i el Centre Residencial d'Acció Educativa l'Espurna.

També hi han participat diferents establiments comercials de la ciutat i ciutadans que s’han acostat a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, al Servei Local de Català i a Ràdio Rubí a dipositar-hi les butlletes amb les paraules preferides. A més, s’ha tingut el suport d’alguns establiments comercials adherits a la campanya del “Voluntariat per la llengua”, on els ciutadans han trobat la informació per participar en aquesta iniciativa lingüística. Això ha fet que les paraules rebudes hagin sigut molt heterogènies i el ventall d’edats dels participants molt ampli: des dels 6 fins als 78 anys. Entre totes aquestes persones se sortejaran cinquanta samarretes amb un recull de les paraules estampades.

En total s’han rebut tres-centes seixanta paraules, fet que es valora molt positivament, ja que és la primera vegada que es duu a terme una iniciativa lingüística d’aquest tipus a la ciutat. L’objectiu del joc era parlar de llengua, pensar en la llengua i discutir o reflexionar sobre la paraula preferida en català. La intenció era vincular diferents sectors socials de la ciutat a aquesta iniciativa lingüística, ja que és una altra manera de fer ciutat que s’ha acomplert amb escreix.