Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 8.000 persones gaudeixen de la 14 Fira del Joc i l’Esport El Consell dels Infants recull els somnis dels nens i nenes rubinencs per a la seva ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Unes 8.000 persones gaudeixen de la 14 Fira del Joc i l’Esport

El Consell dels Infants recull els somnis dels nens i nenes rubinencs per a la seva ciutat.
Al voltant d’unes 8.000 persones han participat aquest cap de setmana en les múltiples activitats de joc i esport organitzades durant la celebració de la 14èna edició de la Fira del Joc a la Rambla del Ferrocarril. Una fira que aquest any ha comptat amb algunes novetats destacades, amb molt èxit de participació per part dels assistents, com han estat el castell de sorra, en què els nens i nenes han pogut construir estructures diverses amb sorres de colors, l’espai de nadons per a infants de 9 mesos a 3 anys on mitjançant el joc han estimulat els seus sentits i exercitat la psicomotricitat, i l’espai d’autos de xoc on totes les famílies han pogut divertir-se amb un cotxes construïts amb pneumàtics reciclats gegants.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, acompanyada del regidors de Cohesió Social, Ana Ma. Martínez, i Planificació i Seguretat, Manuel Velasco, van assistir a la fira, participant en algunes de les propostes d’aquesta jornada lúdica, i van compartir una estona amb els membres del Consell del Infants que van organitzar una nova activitat, a més dels habituals tallers per donar a conèixer els drets dels infants ala ciutadania. “Rubí somnis”, impulsat pel membres del consell, va repartir per la Rambla del Ferrocarril un centenar de somnis expressats pels nens i nenes de la ciutat que van voler deixar escrit la ciutat que els agradaria tenir. Més parcs a la ciutat, arranjaments en algunes zones determinades, activitats i excursions gratuïtes pels infants o que s’acabi la crisi a Rubí són alguns d’aquests somnis que el Consell ha recollit per anar treballant durant el curs vinent un cop es torni a constituir el nou consell i poder incorporar així propostes d’altres infants que no formen part de consell però que viuen a Rubí.

Tot i tenir un nombre d’activitats menys reduït, la jornada ha comptat amb la important participació d’una vintena d’entitats que han organitzat diversos tallers de pintar samarretes, fer trenes, practicar malabars, jugar amb fang, fer granadures, maquillar-se, jugar a futbol i bàsquet, o passejar-se per un pont de mico, entre d’altres. Aquesta participació ha permès mantenir un bon nombre d’activitats i, alhora, reduir costos en l’organització d’aquesta fira, que ha passat d’un pressupost d’uns 18.000 euros en anteriors edicions a ajustar-se als 11.000 euros de despesa aproximada aquest any.