Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de persones participen a la jornada de retorn del Pla RubíJove L’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Joventut, Belén Meneses, han emplaçat els joves de la ciutat a crear el Consell local de la Joventut. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una trentena de persones participen a la jornada de retorn del Pla RubíJove

L’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Joventut, Belén Meneses, han emplaçat els joves de la ciutat a crear el Consell local de la Joventut.
Una trentena de joves han assistit a la sessió de retorn del Pla RubíJove, una jornada participativa que ha servit per donar resposta a les propostes que, el passat 15 de desembre, van formular la setantena de persones que van participar a la primera jornada convocada per començar a dissenyar el pla.

Des de principis d’any, una comissió formada per tècnics municipals ha estudiat aquestes peticions i n’ha decidit la seva viabilitat. A la jornada de retorn de dissabte s’ha comunicat el resultat d’aquesta feina als assistents. En matèria d’educació, s’ha donat llum verda a les aules d’estudi de la Biblioteca, a l’oferta formativa dels Programes de Qualificació Professional Inicial, a la formació en llenguatge musical i diferents instruments i als cursos que ofereix l’Escola Oficial d’Idiomes, entre d’altres. Pel que fa a l’eix laboral, s’han validat accions com la continuïtat del Servei d’Informació i Orientació Laboral, els programes formatius i la borsa de treball de l’IMPES, el pla per connectar l’oferta productiva de la ciutat amb la formació que s’ofereix als joves i el taulell d’anuncis a l’Espai Jove Torre Bassas, entre d’altres. En el camp de l’habitatge, s’han acceptat les propostes de la borsa de consulta pels joves del municipi, que actua com a mediadora entre propietaris i llogaters, el programa Compartir-Habitatge.net, etc. En matèria de salut, s’ha donat el vist-i-plau a la Consulta Jove del CAP Sant Genís, a la campanya de Salut Jove a la Torre Bassas i a l’organització de la Fira del Joc i de l’Esport al carrer, entre d’altres. Pel que fa a la participació i la cohesió social, s’ha donat l’ok al suport a entitats, al Consell Escolar Municipal, a les jornades de participació i a la creació del Consell de la Joventut. En el camp de la cultura, l’oci i el lleure, s’han validat propostes com el cicle de Nadal i Reis, festes populars, accions puntuals per tal de fomentar els joves creadors locals i formació en xarxes de comunicació i informació, etc. I en l’àmbit de la informació o la comunicació, s’han aprovat accions com la web de RubíJove, el Punt Jove als Instituts (PIDCES) i la creació de la guia jove de la ciutat i de l’Observatori municipal de la joventut, entre d’altres.

Una quinzena de joves d’entre 16 i 30 anys s’han mostrat interessats a formar part d’una comissió de seguiment que haurà de vetllar pel compliment de les accions validades. Es reuniran periòdicament per debatre les línies a seguir en matèria d’educació, cultura, treball, habitatge, salut, participació i cohesió social. La propera trobada serà el 20 d’abril.

Creació del Consell local de la Joventut
L’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Joventut, Belén Meneses, han instat els joves a crear el Consell local de la Joventut, un òrgan participatiu format per diferents entitats juvenils de la ciutat amb voluntat de representar el jovent de Rubí.

El consistori s’ha compromès a oferir formació i assessorament als joves en aquest camp per tal que puguin tirar endavant aquest consell.