Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena de rubinencs s’han inscrit a la jornada participativa per dissenyar el Pla RubíJove La jornada de treball tindrà lloc aquest dissabte, 15 de desembre, a partir de les 11h, a l’Espai Jove Torre Bassas. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una seixantena de rubinencs s’han inscrit a la jornada participativa per dissenyar el Pla RubíJove

La jornada de treball tindrà lloc aquest dissabte, 15 de desembre, a partir de les 11h, a l’Espai Jove Torre Bassas.
El Comissionat d’emancipació juvenil convoca els joves de la ciutat a la jornada participativa que es durà a terme aquest dissabte per començar a dissenyar el Pla RubíJove, un document que marcarà les línies a seguir en matèria d’educació, cultura, treball, habitatge, salut, participació i cohesió social entre els anys 2012-2016 al municipi de Rubí. Prop d’una seixantena de persones s’han inscrit a la jornada (10 persones d’entre 12 i 17 anys, 23 d’entre 18 i 24 anys, 11 d’entre 25 i 33 anys i 13 representants d’entitats).

Amb la diagnosi a les mans, que permet conèixer la realitat demogràfica i social dels joves del municipi a través d’anàlisis quantitatius i qualitatius, ara el consistori demana la participació i implicació dels joves de la ciutat en el disseny del document. Amb aquesta jornada es pretén donar a conèixer als joves la Llei de Polítiques de Joventut, el Pla Nacional de Joventut i com aquests marquen el Pla RubíJove i la participació continuada dels joves en les politiques de Joventut mitjançant el Consell Local de Joventut. També es vol donar a conèixer l’anàlisi de la situació actual dels joves de Rubí elaborada a partir de les dades extretes de l’Observatori Municipal de Rubí, l’IDESCAT i d’enquestes realitzades a 300 joves; els serveis i projectes municipals actuals adreçats als joves i conèixer les valoracions que els joves fan d’aquests serveis, les mancances que detecten i les propostes a incloure al Pla RubíJove 2012-2016.

Durant la sessió, que s’iniciarà a les 11h i que és previst que finalitzi cap a les 18:30h, es formaran 4 grups (joves de 12 a 16 anys, de 17 a 24 anys, de 25 a 30 anys i joves associats). Després de presentar la jornada, s’iniciarà una primera dinàmica de treball en grups on es presentarà als joves els resultats de la primera part de la diagnosi: dades estadístiques i resultats de l’enquesta als joves de Rubí; i els serveis i projectes municipals que actualment existeixen a Rubí adreçats al col∙lectiu juvenil. Posteriorment es desenvoluparà una dinàmica per determinar quins dels serveis presentats coneixen els joves assistents, el nivell de concordança amb les seves necessitats i/o interessos i la valoració que en fan sobre la metodologia que utilitzen, l’accessibilitat i la imatge que projecten.

Després de dinar, els assistents participaran en una segona dinàmica de treball en grups adaptada a l’edat dels participants. Es definiran quines són les necessitats, interessos i motivacions dels joves i les demandes que fan a les administracions públiques per a cada eix de redacció del Pla RubíJove 2012-2016.

I, finalment, es durà a terme una sessió plenària en la qual els diferents grups presentaran a la resta les seves propostes. Aquesta sessió es podrà seguir en directe a través de www.rubijove.cat.

Les propostes de cada grup quedaran recollides en un panell. No hi haurà votacions finals perquè no és un procés participatiu de caràcter decisori, sinó consultiu. Les conclusions del procés seran considerades com una font d’informació més per a la diagnosi i la redacció del primer esborrany del Pla RubíJove 2012-2016, que se sotmetrà a valoració tècnica i política durant la primera quinzena de gener de 2013.

Retorn i aprovació
De cara al mes de febrer, l’Ajuntament preveu fer el retorn del document i presentar la proposta del Pla RubíJove sorgida de la diagnosi, les aportacions de participants i del treball posterior de tècnics municipals i de la comissió política de Joventut que treballa des de juliol de 2012. En aquesta fase de retorn l’objectiu és prioritzar les actuacions del Pla RubíJove que cal portar a la pràctica de forma imminent, així com definir els mecanismes i òrgans de participació per al seguiment i monitorització del desenvolupament del Pla RubíJove. La voluntat de l’Ajuntament és portar a aprovació el document al Ple municipal del mes de maig de 2013.