Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quinzena d’activitats i tres exposicions a Rubimón 2011, la festa de la cooperació internacional En aquesta sisena edició, la festa solidària de la ciutat es trasllada a la pl. del Doctor Guardiet i a la pl. de Catalunya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Una quinzena d’activitats i tres exposicions a Rubimón 2011, la festa de la cooperació internacional

En aquesta sisena edició, la festa solidària de la ciutat es trasllada a la pl. del Doctor Guardiet i a la pl. de Catalunya.
El pròxim dissabte 28 de maig torna la festa de la cooperació internacional, Rubimón 2011, a la ciutat amb una quinzena d’activitats diverses i tres exposicions on la població podrà conèixer, d’una banda, diversos projectes de solidaritat en els quals ha col·laborat l’Ajuntament de Rubí amb altres entitats de la ciutat, i d’altra dos projectes de Creu Roja i Medicus Mundi.

Aquesta sisena edició de la festa solidària, que aquest any es trasllada a la plaça del Doctor Guardiet i a la plaça de Catalunya, començarà cap a les 10.30 h amb l’obertura dels estands i les exposicions a la pl. Catalunya, i dues accions de sensibilització envers la utilització de l’aigua i els refugiats al món, a càrrec d’Enginyeria sense Fronteras i el Comitè Català de l’ACNUR. Simultàniament, s’iniciarà una taula rodona sobre les causes de la pobresa amb la participació d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau.

Les activitats matinals es tancaran amb l’espectacle de carrer L’aigua del poder a càrrec de la Companyia Una mica d’aquí i d’allà i d’Enginyeria sense Fronteres que tracta sobre el Dret Humà a l'aigua i el sanejament a partir de les 12.30 h a la pl. Doctor Guardiet i a la pl. Catalunya, on també a les 13.30 h hi haurà un vermut musical amb el grup Laye Guissé que mostraran el folk senegalès.

Per la tarda, a partir de les 16.30h, començaran la resta d’activitats com diversos tallers de ceràmica, pintar cares i jocs per a infants a la plaça Doctor Guardiet; l’espectacle infantil El temple d’Agni, amb elements de circ i música, per reflexionar sobre el model actual de turisme i sobre les actituds que s’adopten en viatjar a països empobrits, a càrrec de la Companyia Passabarret i Setem Catalunya; cercaviles de percussions a partir de les 17.30 h des de la pl. Pearson i pl. de Pere Esmendia fins a pl. Catalunya; una xocolatada al voltant de les 18. 30 h; i diversos tallers per tothom sobre castells, trenes, mandales, djembé o salsa.

La jornada conclourà amb la Final de la Champions League a les 20.30 h a la pl. de Catalunya, on també hi haurà un Sopar popular a les 21 h amb productes típics de Guatemala, Senegal i Uruguai.

Ajuda municipal a 13 projectes de cooperació

Durant l’any passat, l’Ajuntament de Rubí va aportar 147.000 euros pel desenvolupament d’un total de 13 projectes a diversos a països com ara Moçambic, on ha col·laborat en un projecte de millora del serveis urbans a un barri de Maxaquene a Maputo, la capital del país; Cuba, on han contribuït a la producció i desenvolupament local de medicaments genèrics pel tractament de malalties greus de tipus infecciós; Guatemala, on han ajudat a construir un alberg destinat a treballadors i treballadores de les zones rurals; o Senegal, on s’ha edificat un centre salut per a l’atenció primària a la comunitat rural de Missirah. Altres països que també han rebut ajudes han estat Nicaragua, Uruguai, Bolívia, Paraguai i Ruanda.

Rubimón està organitzat per l’Ajuntament de Rubí i el Consell Municipal de Cooperació de Rubí, integrat per les entitats ACSPROCS (Associació de Senegalesos de Rubí), Associació Uruguaiocatalana Los Botijas, Associació Compartir – SED, Casal d’Amistat catalano cubà José Martí de Rubí, Creu Roja Rubí Sant Cugat, Viladecavalls Vida i Pau, Rubí Solidari i Comerç Just, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. A més, aquest any a la festa s’han adherit Enginyeria sense Fronteres, la Fundació Quetzal, la Fundació Vicente Ferrer, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Comitè Català de l’ACNUR, Setem Catalunya i Campos Estela.