Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quarantena de ciutadans participa a la primera jornada del projecte Buits plens Divendres es constituirà una comissió tècnica que elaborarà propostes concretes d’intervenció en base a les aportacions de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una quarantena de ciutadans participa a la primera jornada del projecte Buits plens

Divendres es constituirà una comissió tècnica que elaborarà propostes concretes d’intervenció en base a les aportacions de la ciutadania
L’Ajuntament de Rubí ha engegat el projecte Buits plens, amb el qual pretén afavorir la implicació de la ciutadania en la definició dels usos de dos solars municipals que actualment estan en desús. Es tracta del solar ubicat a la confluència entre els carrers de Prim i de Balmes, d’uns 450 m2, i el del c/ Primer de Maig, 41, d’uns 900 m2. El projecte, que compta amb un pressupost de 100.000 euros (90.000 euros per a executar les obres i 10.000 euros per difondre el projecte i realitzar el procés de participació), forma part del Pla de Mesures Anticrisi 2014.

Una quarantena de persones han participat aquest dissabte a la primera sessió de treball del projecte. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat, d’una banda, que els participants coneguessin experiències d’altres ciutats en relació a l’adequació de solars buits i, de l’altra, recollir les idees i coneixements dels rubinencs sobre els possibles usos que poden tenir els dos solars que formen part del projecte.

La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha animat els participants a “construir plegats l’ús d’aquests dos espais, amb l’objectiu de crear un espai públic de qualitat i generar complicitats que fomentin el teixit associatiu i ciutadà”.

Després d’assistir a la taula rodona de presentació d’experiències, que ha tingut lloc a l’edifici Rubí+D, els participants, de perfils i edats diversos, s’han desplaçat a la plaça Pearson per debatre i analitzar les problemàtiques i necessitats d’espai públic a la ciutat en general i, en particular, al voltant dels dos solars. En el marc d’aquest debat s’han identificat propostes de disseny i usos potencials pels solars, en base a les seves característiques i en relació a la seva posició i vinculació amb els espais urbans contigus o equipaments propers. També s’ha parlat dels límits o perills a tenir en compte i sobre possibles formes de gestió dels solars. El taller ha permès recollir idees sobre com podria ser l’espai, així com el coneixement de la ciutadania sobre quins usos funcionarien i quins no.

Divendres es constituirà una comissió tècnica que durà a terme un treball d’organització i sistematització de la informació aportada per la ciutadania i elaborarà propostes concretes d’intervenció, a partir de les idees i coneixements recollits. La comissió tècnica i SÒCOL, l’empresa encarregada de la gestió i assistència tècnica en el procés, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), vetllaran en tot moment perquè les aportacions de la ciutadania siguin recollides i estiguin presents en el disseny i l’elaboració i execució del projecte d’intervenció de cada solar.

En la segona sessió, que tindrà lloc el 19 de juny, es presentaran diferents propostes concretes d’usos i disseny per als solars per tal que els participants en debatin els avantatges i inconvenients i escullin, mitjançant votació, l’escenari que considerin més adequat per a cada solar públic.