Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició de “las Maras” al Salvador obre la nova temporada d’exposicions de l’Antiga Estació La mostra es un recull fotogràfic que retrata l’estètica i la vida dels joves seguidors d’aquest moviment que ha creat un llenguatge propi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una exposició de “las Maras” al Salvador obre la nova temporada d’exposicions de l’Antiga Estació

La mostra es un recull fotogràfic que retrata l’estètica i la vida dels joves seguidors d’aquest moviment que ha creat un llenguatge propi.
L’exposició fotogràfica “Vida i mort de las Maras a El Salvador”, d’Àlvaro López i Lissette Lemus, obrirà la nova temporada de la Sala d’exposicions Antiga Estació. La mostra, que serà inaugurada aquest dijous 11 de febrer a les 19.30 h i inclourà una visita guiada a càrrec de Carlos Ernesto García, comissari de l’exposició, es podrà visitar fins al 21 de març.

La gran crisi política, econòmica i social dels anys 80 a l’Amèrica Llatina va evolucionar, als 90, en una multiplicació de la marginació i l’exclusió social quan es va criminalitzar la pobresa i, en conseqüència, el govern va recórrer com a mesura habitual a pràctiques repressives. En aquest context social, van aparèixer las Maras, un moviment que reacciona de manera violenta contra l’Estat i la societat per considerar-los responsables de la seva condició de marginats. Aquesta exposició fotogràfica repassa l’estètica i la vida d’aquests joves, majoritàriament salvadorenys, que, amb tatuatges al rostre i al cos i els codis de gesticulació amb el cos i les mans, creen un llenguatge propi.

A l’abril, s’inaugurarà a la sala una exposició individual de pintures de la pintora rubinenca Cristina Muntané Perpiñá, on arriba després d’haver participat en diverses mostres individuals i col·lectives a ciutats del nostre entorn com Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Barcelona, entre d’altres. Muntané Perpiñá, una pintora colorista que treballa tècniques mixtes i plasma tant paisatges, com retrats, marinas, etc., exposarà la seva obra del 8 al 30 d’abril.

Paisatges i artistes locals

La següent mostra que es podrà conèixer en aquest espai d’art municipal és l’exposició Col·lectiva Homenatge a Joaquim Vayreda, que se inaugurarà el 13 de maig i es podrà visitar fins al 30 d’aquest mes. Aquest pintor (Girona, 1843 - Olot, 1894) va ser un dels més destacats paisatgistes catalans del segle XIX. Considerat precursor de la pintura d'avantguarda a Espanya, en els seus paisatges d’Olot reflecteix els marrons, ocres, verds i tons terra de la natura, que són alhora els colors predominants en les seves obres.

Ja abans de les vacances, es tornarà a obrir al públic l’exposició “25 anys – 25 artistes”, commemorativa del 25è aniversari de La Claraboia (1984-2009), que ja es va poder visitar l’any passat en aquest espai artístic de la ciutat, i que és una mostra col·lectiva amb obra de petit format dels treballs d’artistes locals. Així, del 10 de juny a l‘11 de juliol, aquesta exposició, en què participen 13 dones i 12 homes representatius del món artístic de Rubí o que han participat en les activitats de La Claraboia, es podrà visitar a l’Antiga Estació.

L’Antiga Estació es troba al carrer Josep Serra, s/n i el seu horari d’obertura és de dimarts a dissabtes de 18 a 20.30 h i diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20.30 h.