Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una dona encasta el seu cotxe a la façana del seu edifici i posteriorment cala foc al seu pis La presumpta autora dels fets, que van tenir lloc ahir al migdia, va ser detinguda i traslladada a l’Hospital de Terrassa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Una dona encasta el seu cotxe a la façana del seu edifici i posteriorment cala foc al seu pis

La presumpta autora dels fets, que van tenir lloc ahir al migdia, va ser detinguda i traslladada a l’Hospital de Terrassa.
El bloc de pisos del número 3 del carrer d’Andròmeda va patir un doble sinistre ahir al migdia. Presumptament, una veïna d’aquest mateix edifici va encastar el seu vehicle contra la façana de l’immoble i, posteriorment, va incendiar el seu pis de manera intencionada.

Segons testimonis presencials, la presumpta autora dels fets va arribar a l’immoble i, després d’impactar el seu turisme contra la paret de l’edifici, va intentar treure una bombona de butà del cotxe per pujar-la al pis, cosa que no va aconseguir per l’oposició d’un veí de la zona. Tot i així, finalment va poder accedir al pis i tornar a baixar al carrer, al mateix temps que es van sentir explosions i va començar a sortir fum de l’habitatge. Se suposa que la dona tenia emmagatzemat alguna mena de producte inflamable a l’interior del pis, la qual cosa podria explicar la ràpida propagació del foc i la destrucció de l’immoble.

Quan les diferents unitats de servei (Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Bombers i 061) van arribar al lloc dels fets, els veïns del bloc sinistrat i d’altres de propers ja havien sortit al carrer, alertats tant pel soroll que havia provocat el xoc del turisme contra la paret com per la densa fumera i les flames que procedien de l’habitatge incendiat, el 1r 2ª.

Mentre els Bombers es disposaven a iniciar les tasques d’extinció de les flames, una de les unitats de la Policia Local va localitzar la presumpta autora dels fets, una dona de 58 anys amb antecedents psiquiàtrics i multitud d’episodis conflictius amb els veïns. La dona va ser detinguda i traslladada inicialment a Mútua de Terrassa, a la ciutat egarenca, i posteriorment a l’Hospital de Terrassa.

A banda dels danys que el vehicle va causar a la façana, els Bombers també van advertir que el pis on es va originar l’incendi havia quedat totalment destruït i que d’altres habitatges, especialment el 2n 3ª, presentaven danys de diversa consideració. Tècnics de les diferents companyies de subministrament van acudir al lloc del sinistre per tal de restablir els serveis d’aigua, gas i electricitat amb seguretat. Dues hores més tard, els veïns ja van poder tornar als seus domicilis. Un arquitecte municipal també va inspeccionar l’edifici per certificar que no hi hagués cap afectació a l’estructura. Els Serveis Socials de l’Ajuntament va fer el seguiment dels diferents veïns afectats per tal de donar-los el suport assistencial habitual en aquests casos.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les investigacions i de les diligències necessàries per tal d’aclarir els fets, així com de la custòdia de la detinguda al centre hospitalari.