Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un treballador de la Finca Font del Ferro, finalista a la 3a. edició del premi “El balcó de les arts” Al certamen, convocat per la Fundació Setba, s’han presentat 275 obres d’una vintena d’entitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un treballador de la Finca Font del Ferro, finalista a la 3a. edició del premi “El balcó de les arts”

Al certamen, convocat per la Fundació Setba, s’han presentat 275 obres d’una vintena d’entitats.
La pintura “Casa al camp” del treballador de la Finca Font del Ferro, Esteve Ríos, ha estat una de les 12 obres finalistes de la 3a. edició del premi “El Balcó de les arts” que organitza la Fundació SETBA, una entitat privada sense ànim de lucre constituïda l’any 2009 a Barcelona, per impulsar la promoció de l’art i la cultura amb l’objectiu que arribi al major nombre de persones.

En total, s’han presentat 275 obres d’una vintena d’entitats, en les quals treballen persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament. Els treballadors i treballadores de la Finca Font del Ferro han participat amb una dotzena d’obres.

Fins al pròxim 15 de maig, les obres guanyadores i finalistes estaran exposades al Reial Cercle Artístic de Barcelona i també es poden veure al web de la fundació. El jurat, integrat per Pep Camps (artista), Josep Félix Bentz (president del Reial Cercle Artístic), Núria Guinovart (artista), Raimon Maragall (galerista), Ricard Mas Peinado (crític d’art), Roser Odúber (artista i directora CACIS) i Cristina Sampere (directora de projectes culturals de la Fundació) ha seleccionat 3 de les 12 obres finalistes com a guanyadores, que rebran un curs d’art teràpia, material de Belles Arts per a l’artista, i una compensació econòmica per a l’associació o entitat a què pertany.

El primer premi ha estat per a José María Romero de la FCSD amb l'obra “Peces contentos”; el segon s'ha concedit a la peça “Yo pinto mucho el cielo” d’Adán Álvarez de la Fundació Teas; i el tercer a Yolanda Marco de la Fundació Privada Auxilia per l'obra “Prou contaminació”.

Tots els artistes participants han cedit els drets de reproducció de les seves obres per elaborar un calendari solidari que serà editar per la Fundació Setba, la qual cedirà els beneficis de la venda a les entitats que han participat en el certamen.