Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 575 alumnes de 3r i 4t de primària participen en la 2a Cantata escolar de Rubí L’acte s’ha celebrat al Pavelló de La Llana i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de 575 alumnes de 3r i 4t de primària participen en la 2a Cantata escolar de Rubí

L’acte s’ha celebrat al Pavelló de La Llana i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat,
Un total de 575 alumnes de 8 a 10 anys, que cursen 3r i 4t de primària en 12 centres escolars públics i concertats de Rubí, han realitzat la 2a Cantata escolar “La sardana se’n va de viatge”, que ha tingut lloc aquest matí al Pavelló de La Llana.

Acompanyats dels professors de música de les seves escoles i d’un grup de professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que han realitzat l’acompanyament musical de les cançons, els alumnes han interpretat diverses peces corals, entre les qual hi havia la sardana Els mitjons, un rap de la música, una balada sobre l’arc de Sant Martí, i altres interpretacions amb estils tan diversos com tango, swing, country, bossa nova, havaneres i la rumba Rania, la música. L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha assistit també a aquesta segona trobada musical dels escolars de la ciutat.

Abans de les interpretacions corals, els professors/es de les escoles han explicat la narració de la història als prop dels 800 pares i mares que han assistit a la cantata escolar, i els de l’escola de música han preparat el repertori amb els seus instruments. Han col·laborat en els arranjaments musicals Frederic Miralda (clarinet), Jordi Boltes (piano), Montse Martí (guitarra), Pere Sánchez (baix) i Salvador Aparici (bateria).

Les escoles que han participat aquest any han estat 25 de Setembre, Joan Maragall, Maristes, Mossèn Cinto Verdaguer, Ntra. Sra. de Montserrat, Pau Casals, Patronat Ribas, Regina Carmeli, Rivo Rubeo, Schola, Teresa Altet i Torre de la Llebre.

Aquest proposta musical neix dels professors de música de les escoles de Rubí, inspirats en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a escolars, adreçat a alumnes del cicle mitjà o superior de Primària (entre 8 i 12 anys). Els alumnes treballen a les aules un repertori musical que després interpretaran en les cantates que s’organitzen anualment.