Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 272 rubinencs participen a la Marató de donació de sang 2013 L’estiu és una època en què es necessita incrementar el nombre de donacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un total de 272 rubinencs participen a la Marató de donació de sang 2013

L’estiu és una època en què es necessita incrementar el nombre de donacions.
Un total de 272 ciutadans i ciutadanes es van apropar ahir a La Sala per participar a la Marató de donació de sang 2013, organitzada pel Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, dels quals 232 van poder fer efectiva la seva donació i 27 d’ells participaven com a donants per primera vegada.

A partir d’ara, aquests nous donants poden repetir de forma permanent, tres vegades a l’any les dones i quatre els homes, la seva col·laboració amb aquesta tasca que és “un gest solidari que voldríem que arribés cada any a major nombre de persones”, segons la regidora de l’Àrea de Cohesió social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, que va participar inaugurant la jornada i col·laborant com a donant. Per la seva banda, la cap de Promoció del Banc de sang, Gal·la Corel, va dir que “l’estiu i el Nadal són èpoques més difícils perquè la gent marxa fora però hem d’intentar arribar a les 800 donacions diàries”.

Aquesta és la XI Marató de donació de sang que s’organitza a la ciutat coincidint amb el període de vacances, en la qual es recapten cada any prop de 300 donacions de sang que serveixen per obtenir tres components, els concentrats d'hematies, el plasma i les plaquetes, que no es poden obtenir de cap altra manera.