Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un simulacre d'accident de trànsit enceta una jornada sobre la seguretat en accidents viaris Els diferents operatius implicats en les tasques de salvament han compartit experiències amb l’objectiu de millorar el servei que presten. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un simulacre d'accident de trànsit enceta una jornada sobre la seguretat en accidents viaris

Els diferents operatius implicats en les tasques de salvament han compartit experiències amb l’objectiu de millorar el servei que presten.
Prop d’una quarantena de professionals de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, del servei de Protecció Civil, del cos de Bombers de la Generalitat i del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) de Rubí han participat en una trobada de prevenció i seguretat sobre l’actuació en accidents de trànsit.

La jornada de treball s’ha iniciat amb la simulació d’un accident de trànsit a la cruïlla entre els carrers de Frederic Mompou i Manuel de Falla, amb la implicació de 2 vehicles i el resultat de 2 ferits i una víctima mortal.

A partir de l’avís simulat d’un ciutadà als telèfons d’emergències 112 i 092, els diferents operatius s’han posat en marxa per atendre les possibles víctimes, com si es tractés d’un accident real.

Inicialment, la Policia Local ha desplaçat 2 motocicletes al lloc dels fets. Els agents han informat de l’estat dels ferits i han sol·licitat els recursos necessaris a prefectura. Tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra han regulat el trànsit, amb el suport d’una segona dotació del cos municipal.
Els Bombers han dut a terme les operacions d’escarceració dels ferits, mentre aquests han estat atesos per una dotació del SEM. Finalment, la unitat d’atestats de la Policia Local ha dut a terme la recerca i registre de dades per poder elaborar les diligències corresponents.

Després del simulacre, els diferents professionals han exposat l’organització, les funcions i el mètode de la seva operativa a la resta de col·lectius implicats. Posteriorment, s’ha dut a terme una taula rodona, que ha finalitzat amb un debat obert a tots els assistents.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Antoni Serra, ha explicat que “amb aquesta jornada de treball s’ha volgut incrementar la interrelació dels diferents grups operatius que intervenen en accidents de trànsit (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers i Servei d’Emergències Mèdiques) i millorar la seva coordinació”. Tot plegat, per “garantir una millor qualitat en l’atenció dels ferits i, alhora, garantir la seguretat dels operatius durant la intervenció”.