Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un policia local de Rubí promou un repte esportiu i solidari en benefici de l’entitat Amics de la Gent Gran L’agent Juan Manuel Calahorro, juntament amb Juan Carlos Escuté, correran els 779 quilòmetres del Camí de Santiago el proper mes de maig. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un policia local de Rubí promou un repte esportiu i solidari en benefici de l’entitat Amics de la Gent Gran

L’agent Juan Manuel Calahorro, juntament amb Juan Carlos Escuté, correran els 779 quilòmetres del Camí de Santiago el proper mes de maig.
L’agent de la Policia Local de Rubí Juan Manuel Calahorro, juntament amb Juan Carlos Escuté, han organitzat un repte esportiu i solidari a favor de l’entitat d’àmbit estatal Amics de la Gent Gran. La iniciativa, batejada amb el nom de Non Stop Santiago, consistirà en recórrer els 779 quilòmetres del Camí de Santiago amb les mínimes aturades possibles.

Es tracta d’un repte de màxim esforç físic, amb l’objectiu de col·laborar amb aquesta entitat d’ajuda a les persones grans. La finalitat és recaptar donatius de particulars, empreses i administracions per intentar mitigar el patiment diari d’aquest col·lectiu. Els diners recollits es destinaran al projecte “Acompanyament al malalt” de l’entitat Amics de la Gent Gran, destinat principalment a persones majors de 65 anys, que pateixen un malaltia en fase terminal o crònica, amb pocs recursos econòmics i amb un escàs suport afectiu.

Els interessats a col·laborar amb aquesta iniciativa poden fer un donatiu a qualsevol sucursal de La Caixa al número de compte de “Non Stop Santiago” abans del 12 d’abril. El nom dels col·laboradors apareixerà a la samarreta que els dos corredors utilitzaran durant el repte.

779 quilòmetres
Calahorro i Escuté seguiran l’itinerari francès, des de Saint Jean Pie de Port (França) fins a Santiago de Compostela. I ho faran en la modalitat “NON STOP”, és a dir, intentant realitzar el recorregut amb les mínimes aturades possibles d’avituallament i descans. Els dos corredors s’entrenen des del mes de desembre per assumir aquest repte.

Durant les diferents etapes no estaran sols. Els acompanyaran dues persones més que faran el recorregut en bici, així com altres persones que vulguin córrer alguna de les etapes amb ells.

Juan Manuel Calahorro assumeix aquest repte des d’una vessant solidària i, a la vegada personal: el seu pare va patir, durant 21 anys, una malaltia degenerativa, agreujada pel Parkinson i l’Alzheimer que també patia. Aquesta situació va ser molt dura per tota la família. Calahorro ha decidit realitzar aquesta iniciativa en memòria del seu pare i amb la voluntat d’ajudar la gent gran.