Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un centenar de persones assisteixen a la lectura del manifest del Dia internacional de les dones 2012 L’alcaldessa i altres representants polítics del consistori reclamen un nou model d’organització social i política. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un centenar de persones assisteixen a la lectura del manifest del Dia internacional de les dones 2012

L’alcaldessa i altres representants polítics del consistori reclamen un nou model d’organització social i política.
Un centenar de persones han assistit aquest matí, a la plaça de Pere Aguilera, a l’acte central de commemoració del Dia internacional de les dones, que ha consistit en la tradicional lectura del manifest. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, juntament amb un representant de cada grup municipal amb presència al consistori rubinenc, tret d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), que ha excusat la seva absència, han estat els encarregats de llegir el text.

El manifest, impulsat des de la Federació de Municipis de Catalunya, s’ha centrat en aquesta ocasió en el reconeixement públic a totes les dones que, fa més de 80 anys, van defensar la instauració de la democràcia al nostre país i es van comprometre en la construcció d’una societat on les dones poguessin exercir lliurement la seva participació directa en la vida pública, en igualtat de drets que els homes. A més, s’ha reclamat la creació d’un nou model d’organització social i política, més flexible, obert i plural, basat en la igualtat, l'equitat i la paritat, on és cabdal el compromís i la complicitat dels homes.

A la tarda, una vintena de rubinenques s’han reunit amb l’alcaldessa, Carme García, en el marc de l’activitat “Les dones entren a l’Ajuntament”.

Durant la trobada, les participants han pogut compartir una estona amb la màxima representant del consistori, que els ha explicat la importància del pressupost municipal i dels impostos, així com les accions que està portant a terme el consistori per tal de poder sortir de la crisi. Carme García també els ha comentat quina és la política que desenvolupa l’Ajuntament en relació a les dones i els serveis que els ofereix a través de la regidoria. Les participants també han exposat a l’alcaldessa la seva visió de la ciutat i han compartit les problemàtiques a les quals han de fer front des de la seva condició de dones.

Altres actes
A banda de les activitats centrals organitzades avui, hi ha més d’una vintena d’actes previstos al llarg de tot aquest mes per commemorar aquesta efemèride a la ciutat. L’acte més multitudinari de cada any, el sopar de dones de la ciutat, ha estat substituït enguany per un ball de dones, que anirà a càrrec de l’Orquestra Rimmel Grup i que es farà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler el proper 23 de març, a les 21:30h.

Aquest dissabte hi ha previstos un partit de futbol sala femení (17h, Pavelló La Llana) i un altre de bàsquet femení (17h, Pavelló de l’Escola Montserrat), a banda d’un recital poètic (19:15h), que tindrà lloc a l’auditori del Castell. Els partits enfrontaran l’Esportiu Rubí Futbol Sala i el CEB Sant Jordi amb diversos equips de la seva mateixa disciplina. Dissabte 24 de març hi tornaran a haver partits, a la mateixa hora i lloc.

De cara a la setmana vinent, els principals actes organitzats són una xerrada sobre la dona, un cine fòrum, una conferència i una obra de teatre diumenge a La Sala, juntament amb la parada per recaptar fons que cada divendres de mes l’entitat “Ayuda a ayudar” ubica a la plaça de la Nova Estació.

Sessions de treball pedagògic als instituts de la ciutat, un recital de poesia, una sessió de cinema al Rubí+D, una conferència, un taller i algunes activitats a la Biblioteca, on a més es pot consultar fins a finals de mes la mostra relacionada amb temàtiques de dones que s’hi exposa, tancaran la quasi quarantena d’actes que s’organitzen a la ciutat aquest mes.