Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un agent de la Policia Local explica un nou sistema d'ensinistrament de gossos a la seu de l'ONU a Ginebra A la ponència participen unitats d’élite dels cossos policials de Austria Alemanya, França i Gran Bretanya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un agent de la Policia Local explica un nou sistema d'ensinistrament de gossos a la seu de l'ONU a Ginebra

A la ponència participen unitats d’élite dels cossos policials de Austria Alemanya, França i Gran Bretanya.
Un dels agents de la Unitat Canina de la Policia Local de Rubí, viatja avui a Ginebra, per explicar a la seu de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) a Suïssa un nou sistema d’ensinistrament de gossos. La seva ponència s’emmarca dins d’un congrés internacional al que participaran agents de cossos policials d’Àustria, Alemanya, França i Gran Bretanya.

El policia rubinenc invitat per la Detex Unit Unog (un dels òrgans policials de la ONU) ha desenvolupat una nova tècnica d’ensinistrament de gossos. Abans de la seva partida ha explicat que es tracta d’un “sistema dinàmic d’ensinistrament per a la detecció d’explosius”. Els responsables policials de l’ONU a Ginebra s’han interessat per aquesta tècnica novadora i per això han demanat a l’agent rubinenc que sigui un dels ponents de l’esmentat congrés que es desenvolupa des del dia 16 fins al 19 de novembre.

L’idea d’aquesta trobada és que els membres de cossos policials de diversos països europeus puguin compartir els seus coneixements i la seva experiència, en relació a diversos aspectes relacionats amb la seguretat. Entre les unitats d’élite que prenen part al congrés hi ha agents austríacs, alemanys, francesos i britànics, a més d’una selecta delegació de cossos de seguretat espanyols. L’agent rubinenc participa al congrés com ponent, per exposar els seus coneixements però també es beneficiarà de les experiències de la resta de participants.

L’interès dels responsables policials de l’ONU per les propostes del policia local de Rubí, un agent amb una gran experiència a l’Unitat Canina, s’explica per la creixent preocupació, sobre tot, a l’Europa per la amenaça d’accions terroristes. Aquest experts en seguretat han estimat que la tècnica desenvolupada per l’agent rubinenc pot ser efectiva per a la prevenció d’aquest tipus d’atacs, amb la millora dels sistemes de detecció de substàncies explosives.