Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un acte a l'Espona tanca la 20a edició del Voluntariat per la Llengua i els cursos del Servei Local de Català Parelles lingüístiques i alumnes han tingut ocasió de conèixer la seu del Centre de la Dansa Tradicional Catalana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Un acte a l'Espona tanca la 20a edició del Voluntariat per la Llengua i els cursos del Servei Local de Català

Parelles lingüístiques i alumnes han tingut ocasió de conèixer la seu del Centre de la Dansa Tradicional Catalana
La 20a edició del Voluntariat per la Llengua s’ha tancat aquest dijous al vespre amb un acte a l’Espona, seu del Centre de la Dansa Tradicional Catalana. Aquest programa, que fomenta l’ús social del català mitjançant la figura del voluntari i l’aprenent, ha comptat enguany amb la participació de 87 parelles rubinenques.

Ferran Lozano, director del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, i Isaac Aguareles, dinamitzador del Voluntariat, han conduït l’acte, en què s’ha fet valoració de la darrera edició del programa, s’han compartit experiències i anècdotes, i s’han sortejat els habituals esmorzars i berenars gentilesa dels establiments col·laboradors. A continuació, s’han afegit a la trobada els alumnes dels cursos del Servei Local de Català (SLC) que, juntament amb una cinquantena de voluntaris i aprenents lingüístics, han fet una visita a l’Espona guiats per l’Esbart Dansaire de Rubí. Després d’un pica-pica preparat pels mateixos estudiants i participants al Voluntariat, un rom cremat i una exhibició de danses a càrrec dels grups convidats al festival Rubifolk.

Al voltant de 85 persones han participat en aquest acte de cloenda, que s’ha celebrat a l’Espona per la seva coincidència amb el festival Rubifolk.

10 anys de Voluntariat per la Llengua
El Voluntariat per la Llengua va néixer ara fa deu anys de la mà de la Direcció General de Política Lingüística i s’ha anat estenent pel territori a través dels diferents Consorcis per a la Normalització Lingüística. El programa es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla fluïdament el català, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. A Rubí, durant aquests deu anys s’han posat en marxa 1.300 parelles lingüístiques.

En aquesta edició del Voluntariat per la Llengua, que va arrencar al març, els participants han pogut gaudir un cop més de tot un seguit d’activitats lúdiques i culturals que han complementat les habituals hores setmanals de conversa. Entre aquestes, una gimcana lingüística en el marc de la campanya Troba la teva paraulassa preferida als comerços de Rubí, la 3a edició del Dictat solidari, la tradicional lectura popular dins els actes de celebració de la diada de Sant Jordi, i una visita guiada al recentment remodelat Celler.

34 cursos
El Servei Local de Català ha ofert enguany 34 cursos, que han comptat amb la participació de 240 persones. En total, s’han formalitzat 568 matrícules ja que la majoria d’alumnes s’han inscrit en tres cursos, un per cada trimestre.