Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna a estar prohibit el pas de camions de més de 12 metres de longitud pel Camí d'Ullastrell El TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament de Rubí pel que fa a les mesures cautelars sol·licitades per l'empresa TMA Grupo F. Sánchez SL https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Torna a estar prohibit el pas de camions de més de 12 metres de longitud pel Camí d'Ullastrell

El TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament de Rubí pel que fa a les mesures cautelars sol·licitades per l'empresa TMA Grupo F. Sánchez SL
Els camions amb una longitud superior als 12 metres tornen a tenir restringida la circulació pel Camí d'Ullastrell. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat sense efecte les mesures cautelars que es van començar a aplicar al desembre del 2012 a petició de l'empresa TMA Grupo F. Sánchez.

Al juliol de l'any passat, l'Ajuntament de Rubí va aprovar un decret pel qual quedava prohibit el pas de camions de gran llargària pel Camí d'Ullastrell. Aquesta decisió recollia les demandes històriques dels veïns de la zona, que en nombroses ocasions havien denunciat els problemes de seguretat que suposava el pas continu d'aquests vehicles per una via molt transitada on, entre d'altres, se situen els accessos a dos centres educatius.

Davant l'entrada en vigor d'aquesta restricció, TMA Grupo F. Sánchez SL va interposar un recurs contenciós administratiu contra el decret. Paral·lelament, l'empresa va sol·licitar al jutjat l'adopció de mesures cautelars consistents en la suspensió de la prohibició. Mitjançant una resolució del 26 de novembre del 2012, la petició va ser acceptada i l'Ajuntament de Rubí es va veure obligat a cobrir de manera provisional la senyalització que restringia el pas de camions de més de 12 metres de llargària pel Camí d'Ullastrell.

El consistori va interposar llavors un recurs d'apel·lació al TSJC en entendre que, en la decisió del jutge, havia prevalgut l'interès privat per sobre del públic. Deu mesos després, els tribunals han fet bo aquest argument i han revocat les mesures cautelars, de manera que la prohibició decretada l'any passat torna a ser efectiva.

Per al tinent d’alcalde de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, “amb aquesta sentència es dóna la raó a l’Ajuntament i als veïns. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha prioritzat en aquesta ocasió l’interès de la població per sobre del de l’empresa”.

A partir d’aquest dimarts i fins al 29 d’octubre, es durà a terme una campanya informativa per tal de comunicar als conductors de camions l'entrada en vigor de la restricció. A partir del dimecres 30, es reprendran els controls policials en punts i horaris aleatoris per garantir el compliment de la mesura.

Com ja es va fer anteriorment, per tal d'atendre les necessitats de subministrament i de serveis a les urbanitzacions i a les empreses ubicades en aquesta zona, es mantindrà una línia d'autoritzacions per a la circulació de vehicles que superin els 12 metres de longitud. Aquests permisos tindran un caràcter excepcional i hauran d'estar justificats. Així, no es permetrà el pas de vehicles de gran llargària quan el mateix transport es pugui fer en un camió de dimensions inferiors.

El recurs de TMA segueix pendent de resolució

La decisió de TSJC no afecta el fons de l'assumpte, sinó que el recurs contenciós administratiu interposat per TMA Grupo F. Sánchez SL segueix el seu curs. En aquests moments, el procés ordinari està pendent de l'obertura del període de prova i de la posterior sentència.

Davant d’això, Velasco ha destacat que “el contenciós continua en marxa però, mentre no es dicti resolució, els veïns no hauran de patir els camions de més de 12 metres pel Camí d’Ullastrell”.

D’altra banda, l’Ajuntament ja ha anunciat que, si la decisió final del jutge no fos favorable als interessos de la població, s’estudiaria la possibilitat de recórrer la sentència.