Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicien les actuacions de reparació d'asfalt dins el projecte Barris al dia Els treballs es van iniciar dilluns i està previst que finalitzin aquest mateix divendres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

S'inicien les actuacions de reparació d'asfalt dins el projecte Barris al dia

Els treballs es van iniciar dilluns i està previst que finalitzin aquest mateix divendres
Aquesta setmana s’han iniciat les primeres actuacions prioritzades per la ciutadania dins el procés participatiu del projecte Barris al dia 2014. Els treballs, que està previst que finalitzin aquest mateix divendres 5 de setembre, tenen com a objectiu la reparació de sots, esquerdes i discontinuïtats a diferents paviments d’asfalt d’arreu de la ciutat.

Aquest paquet d’actuacions ha estat adjudicat a l’empresa Pavimentos Barcelona, S.A. (PABASA), amb un pressupost total de 59.970,02€. Els treballs es reparteixen entre els sis districtes de la ciutat, amb especial incidència en el 2 i el 6, segons la priorització realitzada pels veïns i veïnes d’aquestes zones.

Les actuacions de reparació d’asfalt no comportaran afectacions al trànsit importants, ja que es tracta de treballs de petita envergadura que no requereixen el tall de carrers. Així doncs, la circulació directa o alternativa estarà garantida en tot moment.

400.000 euros per al manteniment de la ciutat
El projecte Barris al dia, inclòs al Pla de mesures anticrisi 2014, té com a objectiu la millora de l’espai públic a partir de les prioritats marcades per la ciutadania. En aquesta segona edició, el pressupost assignat al projecte ha tornat a ser de 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes de la ciutat.

Els treballs que finalment s’executaran sorgeixen d’un procés participatiu que enguany s’ha desenvolupat en dues sessions. A la primera jornada participativa, celebrada el 24 d’abril, representants d’entitats i ciutadans a títol individual van conèixer les prop de 180 actuacions de manteniment proposades per l’Ajuntament i van plantejar més de 140 propostes d’actuació. A la segona sessió, que va tenir lloc el 27 de maig, els assistents van debatre quines eren les actuacions de manteniment de l’espai públic prioritàries a cada districte de la ciutat.

D’aquest procés van sortir més de 150 propostes agrupades en sis grans naturaleses: asfalt, voreres, vegetació, enllumenat, senyalització i parcs infantils. Algunes d’aquestes tipologies s’han subdividit posteriorment per facilitar la contractació de diferents empreses i la ràpida execució dels treballs.

Durant els mesos de juny i juliol, l’Ajuntament va sol·licitar els pressupostos de les actuacions i va tancar les primeres contractacions, corresponents als treballs d’asfalt i de parcs infantils. Al llarg d’aquest mes de setembre, es procedirà a licitar altres tres paquets d’actuacions, mentre que la resta es contractaran a l’octubre. Això permetrà enllestir tots els treballs previstos abans del 31 de desembre.