Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’intensifica la vigilància en aquelles zones on s’ha detectat un major grau d’incivisme relacionat amb la tinença d’animals En l’anterior fase de la campanya, que es va dur a terme entre els mesos d’octubre i desembre, es van detectar més de 50 infraccions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’intensifica la vigilància en aquelles zones on s’ha detectat un major grau d’incivisme relacionat amb la tinença d’animals

En l’anterior fase de la campanya, que es va dur a terme entre els mesos d’octubre i desembre, es van detectar més de 50 infraccions.
La Policia Local de Rubí i el servei de Tinença d’Animals del consistori han reprès la campanya de detecció d’infraccions a la via pública relacionades amb la tinença de gossos. Aquesta iniciativa, que va anar precedida de campanyes informatives i de sensibilització, es va posar en marxa l’any passat, després que entrés en vigor l’Ordenança municipal reguladora de Tinença d’Animals, aprovada el març de 2010.

Al llarg dels propers mesos, agents de la Policia Local de paisà i personal municipal intensificaran la vigilància en aquelles zones on s’ha detectat un major grau d’incivisme, especialment pel que fa a la no recollida dels excrements dels gossos per part dels seus propietaris.

Durant el període de la campanya que es va dur a terme entre els mesos d’octubre i desembre de l’any passat es van denunciar més de 50 infraccions. Algunes de les conductes incíviques detectades feien referència a la presència d’animals a zones de jocs infantils, portar l’animal solt en zones no autoritzades, no recollir-ne les deposicions, no prendre mesures per evitar-ne la fugida, no tenir l’animal censat o no dur el corresponent micro-xip.

Zones d’esbarjo
Rubí disposa d’espais pensats especialment per a l’esbarjo dels gossos. En aquestes zones, on s’han de complir totes les normes de seguretat i higiene, no cal dur lligats els animals amb la corresponent cadena o corretja, excepte en el cas dels gossos potencialment perillosos, que obligatòriament han d’anar lligats i amb morrió.

Aquests espais es divideixen en dos grans grups: zones sense limitació horària i zones amb limitació horària. Les zones sense limitació horària són espais tancats on es poden portar els animals sense lligar a qualsevol hora del dia. Les zones amb limitació horària, en canvi, són espais oberts amb la següent restricció horària: a l’horari d’estiu (d’abril a octubre), els animals es podran portar sense lligar des de les 21h fins a les 10h; i l’horari d’hivern (de novembre a març) començarà a les 20h i acabarà a les 10h.

Al març de 2011, el consistori va aprovar uns nous horaris per a les zones d’esbarjo ubicades al Torrent dels Alous i al Parc de Ca n’Oriol, les més allunyades del nucli urbà. A l’estiu, aquests dos espais estan oberts entre les 20h i les 10h, mentre que a l’hivern s’hi pot accedir entre les 17h i les 10h.

La ubicació de les zones d’esbarjo i els seus horaris es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i, pròximament, a tots els centres veterinaris de Rubí.