Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inaugura l’onzena edición del Rubifolk, dedicada a la memòria del coreògraf Eduard Ventura L’alcaldessa, Carme García, dona la benvinguda als grups convidats al certamen, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’inaugura l’onzena edición del Rubifolk, dedicada a la memòria del coreògraf Eduard Ventura

L’alcaldessa, Carme García, dona la benvinguda als grups convidats al certamen, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i la resta d’autoritats del consistori van rebre, a la plaça de Pere Aguilera, dos dels grups participants al Festival Internacional de Dansa Tradicional Rubifolk – Memorial Eduard Ventura. Aquest va ser el punt d’arribada de la Cercavila d’inici del Rubifolk, que va recórrer el centre de la ciutat des de la plaça Nova Estació i que va comptar amb la participació de dos dels grups convidats al festival (Perú Ritmos y Costumbres i l’Esbart Dansaire de Rubí) i altres entitats de cultura popular de la ciutat: la Colla de Gegants i Capgrossos de El Pinar, la Colla de Gegants del CEIP Teresa Altet, l’Escola de l’Esbart, el Grup de Tabals dels Diables de la Riera i el mateix Esbart Dansaire de Rubí, l’organitzador del festival.

Un cop a la plaça de l’Ajuntament, els dos grups participants que van poder assistir a aquest acte van fer una petita exhibició del seu repertori.

Carme García, en nom de la corporació municipal, va donar la benvinguda als grups convidats i va agrair “l’esforç de les famílies acollidores a l’hora d’allotjar els dansaires participants”. L’alcaldessa va explicar que “aquest festival és possible gràcies a la important tasca organitzadora de l’Esbart i a la bona predisposició d’alguns rubinencs, que fan de Rubí una ciutat acollidora que aposta per la dansa”.

Enguany, la benvinguda de les autoritats va ser més curta de l’habitual, ja que alguns dels grups convidats no van poder assistir a aquest acte per problemes d’agenda. El grup Corporación Educativa Artística y Cultural Dejando Huellas de Corpohuellas, a Colòmbia, finalment no va obtenir el visat per poder viatjar al nostre país. Paral·lelament, els membres de la formació Amawumbo Dance Company de Zimbabwe tampoc van ser presents en l’acte, ja que a aquella hora encara estaven a l’avió, a punt d’aterrar a Barcelona.

A la nit, l’alcaldessa també va assistir a l’espectacle inaugural del Rubifolk, que va comptar amb les actuacions dels grups Perú Ritmos y Costumbres, Amawumbo Dance Company de Zimbabwe i l’Esbart Dansaire de Rubí. Els encarregats d’encentar la cerimònia inaugural van ser els Diables de la Riera.

Per segon any consecutiu, l’obertura del Rubifolk s’ha celebrat al nou amfiteatre del Castell en comptes de realitzar-se al seu emplaçament tradicional, a la plaça del Doctor Guardiet. L’any passat, aquesta activitat ja es va traslladar al Parc del Castell, que aleshores encara estava en obres. En aquest sentit, l’alcaldessa va destacar: “L’any passat, el Rubifolk estrenava aquest espai, que encara era provisional. El canvi és evident. Un festival com aquest, destinat a créixer, es mereix un espai com el que avui podem gaudir.”

A banda de Carme García, l’acte inaugural també va comptar amb la presència de Lluís Puig, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat.

Més d’una dècada de vida
Aquesta onzena edició del Rubifolk, dedicada a la memòria del coreògraf Eduard Ventura, mort de forma sobtada fa uns mesos, compta amb la participació de grups procedents del Perú, el Senegal, Sèrbia, Xipre i Zimbabwe. Tots ells faran diverses actuacions a l’entorn del Castell, punt central del festival, i a d’altres espais de la ciutat, com ara les places de Catalunya i el Pinar o el passeig de Francesc Macià.

L’espectacle de cloenda del Rubifolk posarà el punt i final al festival el proper diumenge.