Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi La manca de pluges d’aquest hivern ha propiciat que, enguany, aquesta mesura es comenci a aplicar abans, en comptes del 15 de març, com és habitual. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi

La manca de pluges d’aquest hivern ha propiciat que, enguany, aquesta mesura es comenci a aplicar abans, en comptes del 15 de març, com és habitual.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha dictat que a partir del 20 de febrer queda prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. Cada any, la prohibició de fer foc al bosc s’estableix entre el 15 de març i el 15 d’octubre, però en aquesta ocasió, i de manera excepcional, s’ha avançat aquesta prohibició per prevenir possibles incendis forestals. I és que la meteorologia dels darrers mesos, caracteritzada per la manca de pluges, està propiciant que hi hagi un elevat perill d’incendis a molts municipis de Catalunya, entre ells Rubí.

Així, en el període comprès entre la publicació d’aquesta prohibició al DOGC (a principis de la setmana vinent) i el 15 d’octubre de 2012 no estarà permès encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas i barbacoes de qualsevol mena, en els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta. També quedarà prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, així com la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.

Aquesta prohibició afecta un total de 39 comarques, entre elles el Vallès Occidental.