Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’adhereix a la campanya “Estima el Vallès” per fomentar la selecció de residus És la primera vegada que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental planteja una iniciativa d’aquest tipus a nivell comarcal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’adhereix a la campanya “Estima el Vallès” per fomentar la selecció de residus

És la primera vegada que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental planteja una iniciativa d’aquest tipus a nivell comarcal.
L’Ajuntament de Rubí s’ha adherit a la campanya “Estima el Vallès” que ha posat en marxa el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Es tracta d’una campanya ciutadana per fomentar el reciclatge i la separació dels residus en origen a tota la comarca, coincidint amb la proximitat del canvi de gestió dels residus municipals que viurà el Vallès Occidental aquest 2010, amb la posada en marxa del nou Centre de Tractament de Residus de Vacarisses.

Sota el lema “Estima els colors, estima el Vallès” s’han programat diferents accions informatives dirigides a tots els ciutadans de la comarca, amb l’objectiu de conscienciar-los de la necessitat de reduir, separar, reciclar i reutilitzar els residus.

A Rubí, entre els mesos de febrer i maig, el consistori rubinenc té previst publicar anuncis als mitjans de comunicació locals, a través dels quals difondrà la importància de separar els residus i la necessitat d’entendre’ls com a un recurs. Tot plegat, per aconseguir un bon nivell de separació a cada llar.

Aquests anuncis seran temàtics. Cadascun d’ells farà referència a una fracció diferent: el paper i cartró (contenidor blau), el vidre (contenidor verd), els envasos de plàstic, llaunes i brics (contenidor groc), les restes orgàniques (contenidor marró) i l’oli domèstic (deixalleries). Cinc fraccions de residus que, segons el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, representen un mateix sentiment: estimar el Vallès.

La pàgina web municipal inclourà un banner que redireccionarà aquells ciutadans interessats en el reciclatge a la pàgina web de la campanya del Consorci. També es col·locaran cartells informatius a les deixalleries de carrer repartides pel municipi i es distribuiran fulletons als edificis municipals i a les escoles.

La campanya permet als ciutadans poder fer-se socis d’aquesta iniciativa, a través dels fulletons o de la pàgina web. Amb el carnet “Recicla i guanyarem”, els usuaris rebran notícies, novetats i tota la informació sobre el medi ambient tant del seu municipi com de tota la comarca. A més, seran obsequiats amb una bossa de la compra reutilitzable.

Aquesta és la primera vegada que el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental planteja una campanya d’aquest tipus a nivell comarcal. “Estima el Vallès” compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).