Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reivindica el pes de la seva indústria a l'Acte Social dels Enginyers Industrials de Catalunya La delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya ha celebrat la seva trobada anual al Celler de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí reivindica el pes de la seva indústria a l'Acte Social dels Enginyers Industrials de Catalunya

La delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya ha celebrat la seva trobada anual al Celler de Rubí
El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha reivindicat el caràcter industrial de Rubí a l’Acte Social de la delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya (EIC), que s’ha celebrat aquest divendres al vespre al Celler. La cita ha tingut com a eix temàtic la reindustrialització, concebuda com a forma de revertir la pèrdua de pes específic de la indústria del Vallès dins l’economia local i del país, i d’impulsar-la com a model de creixement econòmic del nostre territori.

En la seva intervenció, Buscallà ha agraït als enginyers industrials l’elecció de Rubí com a seu de la seva trobada, una ciutat amb una gran rellevància industrial, no només en el context del Vallès, sinó també de tot Catalunya: “És oportú que, amb aquesta temàtica [de la reindustrialització], l’acte s’hagi celebrat a la nostra ciutat, ja que Rubí és una ciutat tradicionalment industrial que gira al voltant de l’economia productiva”. Buscallà ha afegit que “sempre hem tingut clar que, en un procés de creixement i superació de la crisi, s’ha de treballar de forma conjunta, col·laborant amb tots els agents i organitzacions, com és el cas dels enginyers. [...] Mancomunar i treballar en xarxa és clau”. El regidor ha posat com a exemple d’aquesta manera de fer el consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT), que integren els municipis de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola.

En l’acte d’aquest divendres s’han lliurat els guardons d’honor a dos enginyers que han assolit els 50 anys de professió, Jaume Canals Casabó i Agustí Pascual Llorens, i s’han atorgat insígnies als nous col·legiats Pol Arranz Esteve, Àngels Bosch Muntal, Marc Bucar Bagaria, Núria Coronas Soucheiron, Carles Cruz Morató i Ramon Martínez Pursals. L’EIC també ha guardonat el Grup B Braun Medical per la seva lògica de compartir coneixement i experiència, adaptant-se als canvis amb innovació, eficiència i sostenibilitat. D’altra banda, han rebut accèssits les empreses Brugarolas S.A, per la seva trajectòria i contínua progressió en un mercat dominat per grans petrolieres; i Marina Textil S.L., empresa tèxtil dedicada a la vestimenta de protecció de riscos, en la branca elèctrica, petroquímica i foneria.

El Celler: un escenari emblemàtic
L’Acte Social de la delegació del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya ha tingut lloc al Celler, un espai emblemàtic recuperat per a l’ús ciutadà ara fa un any. Des que va finalitzar la seva rehabilitació, l’equipament ha acollit diversos tipus de propostes, inclosos els tasts finals dels Premis Vinari en les seves dues edicions i les trobades anuals dels col·legis d’arquitectes i enginyers. El pal de paller del Celler, però, són les activitats culturals programades des del mes de març al voltant de dos eixos: la història, la tradició i el passat vinícola de Rubí; i la cultura contemporània. Per l’equipament han passat en els darrers mesos des de Vermuts musicals, amb un gran èxit de convocatòria, a cicles de documentals i exposicions artístiques. Una de les més concorregudes ha estat Joan Brossa: Escolta aquest silenci, que va registrar 2.389 visitants.