Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí posa en marxa la campanya forestal 2012 coincidint amb l’arribada de l’estiu Paral·lelament, l’Ajuntament, l’Agrupació de Defensa Forestal i la Diputació de Barcelona engeguen el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí posa en marxa la campanya forestal 2012 coincidint amb l’arribada de l’estiu

Paral·lelament, l’Ajuntament, l’Agrupació de Defensa Forestal i la Diputació de Barcelona engeguen el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals.
L’Ajuntament de Rubí posarà en marxa, el proper 15 de juny, la campanya forestal d’aquest 2012, que estarà activa fins el 15 de setembre. Durant aquest període s’intensificarà el seguiment de la climatologia i s’extremarà la vigilància. En cas d’incendi al terme municipal de Rubí, s’activaria el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta o d’emergència, en funció de la gravetat del foc. En aquest supòsit, es recomana seguir les indicacions i consignes que donen els bombers.

Cal tenir en compte que, des del passat 20 de febrer i fins el 15 d’octubre, està prohibit encendre foc al bosc. L’Ajuntament ha publicat un ban on s’especifiquen les diferents mesures de prevenció d’incendis forestals.

Pla d’informació i vigilància contra incendis
Paral·lelament, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Rubí, posarà en marxa el proper 18 de juny el Pla d'informació i vigilància complementària contra incendis forestals 2012 (PVI). Aquesta iniciativa forma part del programa de suport als municipis en la prevenció d’incendis forestals que cada any porta a terme la Diputació, amb la finalitat d’evitar-los i limitar-ne els seus efectes. El pla estarà operatiu fins a mitjans de setembre.

El PVI s’executa anualment a totes les comarques de la província de Barcelona. Aquest 2012 hi participen 249 municipis, entre els quals hi ha Rubí, i 121 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), a banda d’altres institucions públiques i privades. La superfície total vigilada serà de 429.247 hectàrees. Enguany, 97 vehicles i 224 persones (entre elles 194 informadors) participaran en l’operativa. Rubí comptarà amb un d’aquests informadors, que també controlarà els municipis de Sant Quirze i Terrassa.

Els objectius principals del pla són evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població, establir les estratègies necessàries per anticipar-se a l’inici i a la propagació d’un incendi forestal i detectar les flames el més ràpidament possible. Així, es designa un informador, que és l’encarregat de detectar els incendis el més aviat possible i d’avisar els bombers. Paral·lelament, la Policia Local també disposa d’un protocol de vigilància forestal i de seguiment.