Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa al Primer Encuentro estatal de municipios del Bien Común celebrat a Madrid L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a aquestes jornades per parlar del projecte municipal d’estalvi energètic Rubí Brilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa al Primer Encuentro estatal de municipios del Bien Común celebrat a Madrid

L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a aquestes jornades per parlar del projecte municipal d’estalvi energètic Rubí Brilla

L’Ajuntament de Rubí ha presentat el projecte municipal Rubí Brilla en el marc del Primer Encuentro estatal de municipios del Bien Común, que s’ha celebrat el cap de setmana del 23 i 24 de novembre a Madrid.

A la trobada, cada municipi convidat ha donat a conèixer experiències concretes relacionades amb la sostenibilitat ecològica, la solidaritat, la justícia social, la participació democràtica i la dignitat humana, aplicades a l’àmbit local.

L’alcaldessa, Carme García Lores, que ha estat ambaixadora del projecte a Madrid, ha valorat com a molt positiva la participació de Rubí en aquesta trobada. “El que més ha sorprès de Rubí Brilla als municipis que formen part de l’Economia del Bé Comú ha estat la globalitat del projecte, ja que toca aspectes tan diversos com la ciutadania, el món empresarial i el teixit comercial. El fet que haguem estat un dels primers municipis a contractar energia 100% provinent de les renovables o l’acció 50/50 de sensibilització a les escoles també ha despertat l’interès dels assistents”, ha explicat la màxima responsable municipal.

A la cita de Madrid, l’Ajuntament ha incidit especialment de la iniciativa Energia per a tothom, orientada a combatre el que es coneix com a pobresa energètica, mitjançant la realització d’auditories en aquelles llars que presenten dificultats per fer front a la seva despesa en energia. D’aquesta manera, es detecta quin tipus de subministraments tenen contractats i si utilitzen sistemes poc eficients, com ara bombetes d’alt consum o estufes incandescents. En aquests casos, se’ls proposen alternatives i ajudes d’inversió. En el marc d’aquest projecte, també s’informa les famílies de l’existència dels bons socials elèctrics, un recurs força desconegut entre la població i que pot comportar un important descompte a la factura de la llum, d’entre un 20% i un 40%.

La primera edil ha expressat que “estem en sintonia amb les línies bàsiques de l’anomenada Economia del Bé Comú, hereva de l’economia social. Creiem que hem de treballar pensant en el futur dels nostres fills i filles, i les accions que desenvolupem en el marc del projecte Rubí Brilla s’ajusten perfectament a aquest objectiu”.