Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a les Jornades Europees de Desenvolupament El projecte “Energies renovables i xarxes de desenvolupament local” ha estat seleccionat per a participar en aquestes jornades de la Comissió Europea . https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí participa a les Jornades Europees de Desenvolupament

El projecte “Energies renovables i xarxes de desenvolupament local” ha estat seleccionat per a participar en aquestes jornades de la Comissió Europea .
L’Ajuntament de Rubí estarà presenta a les Jornades Europees de Desenvolupament 2008, que se celebren a Estrasburg del 15 al 17 de novembre, on ha estat convidat per la Comissió Europea com a líder del projecte “Energies renovables i xarxes de desenvolupament local – URB-AL”, que ha estat considerada una de les millors pràctiques a nivell europeu en l’àmbit de la cooperació descentralitzada, i que, ja al 2005, va rebre una importat subvenció per part de l’Oficina de Cooperació de la Comissió Europea per tirar endavant aquestes accions.

Aquest projecte, que compta amb el lideratge de l’Ajuntament de Rubí i la participació de 12 socis més (7 d’Amèrica Llatina i 5 de la Unió Europea) entre els quals hi ha ajuntaments, diputacions, fundacions i universitats, vol avançar cap a un desenvolupament econòmic energèticament sostenible mitjançant l’ús d’energies renovables, especialment la solar, reduint la dependència energètica local i aprofitant la possibilitat de generar ocupació a partir de l'ús d'aquestes noves tecnologies.

“Energies renovables i xarxes de desenvolupament local – URB-AL s’ha desenvolupat al llarg de dos anys amb diferents accions i activitats desenvolupades en sis àrees de treball estratègiques:
1.- Planificació energètica local i creació de regulacions solars per a les ciutats i pobles participants.
2.- Creació de capacitats: Dissenyar i implementar activitats de capacitació i educació per als sectors professionals i educacionals.
3.- Informació a la població, a través de materials relacionats amb les energies renovables i les oportunitats d'ocupació.
4.- Promoció d’ocupacions amb el recolzament als emprenedors que volen desenvolupar la seva activitat en l'àrea de les energies renovables.
5.- Energia solar en àrees urbanes amb la incorporació de l'ús de l'energia solar fotovoltaica d'una manera didàctica en les escoles i edificis dels governs locals, així com l'ús de cuines solars en els menjadors escolars.
6.- Assistència a comunitats rurals: programa pilot per a introduir cuines solars en àrees rurals i urbanes amb alt consum de llenya així com activitats pilot per a introduir electrificacions rurals per mitjà d'energia solar fotovoltaica.

Les 3as Jornades Europees de Desenvolupament 2008 de la Comissió Europea, a les quals ha estat convidat el projecte de l’Ajuntament de Rubí com a exemple de bona pràctica, debatran aspectes essencials de la política de desenvolupament i, en particular, l’aplicació de la Declaració de París i dels Objectius de Desenvolupament del Mileni. Amb més de 3.000 participants de tots els continents, de 1.200 entitats relacionades amb el desenvolupament com administracions locals, parlaments, organitzacions internacionals, universitats i món acadèmic, fundacions i agencies de desenvolupament entre d’altres, l’actual edició està dedicada al món local i ofereix una oportunitat única per promoure i impulsar el concepte d’agermanament com a eina per a la cooperació descentralitzada i el desenvolupament, alhora que servirà com a plataforma natural per al llançament de noves iniciatives en aquest àmbit.