Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ha celebrat amb èxit la 1a diada modernista Durant unes hores l’Ateneu es va traslladar a principis del s. XX amb la ajuda d’una parella de burgesos que tot passejant per la casa engrescaven al públic a participar en les diverses activitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ha celebrat amb èxit la 1a diada modernista

Durant unes hores l’Ateneu es va traslladar a principis del s. XX amb la ajuda d’una parella de burgesos que tot passejant per la casa engrescaven al públic a participar en les diverses activitats.

El cap de setmana del 27 i 28 de març, s'ha celebrat la 1ª Diada Modernista de Rubí. L’emplaçament escollit per dur a terme les diverses activitats de la diada ha estat l’edifici d’estil modernista Torre Riba o Ezpeleta, actual Ateneu Municipal.<br /><br />L’activitat de la diada modernista va començar el divendres al vespre a l’Ateneu. Joana Andreu va oferir l’espectacle de màgia Petit Cafè Teatre. <br /><br />El dissabte al matí la jornada es va iniciar amb els tallers de trencadís i globus aerostàtic, per als més petits, sota la carpa instal.lada als jardins de la torre.<br /><br />Durant unes hores l’Ateneu es va traslladar a principis del s. XX amb la ajuda d’una parella de burgesos que tot passejant per la casa engrescaven al públic a participar en les diverses activitats. Mentrestant, l’Esbart Dansaire, vestits per a l’ocasió, animaven als assistents de la jornada a ballar danses de l’època. <br /><br />A mig matí, tot i la pluja, es van poder realitzar dues visites guiades per les torres d’estil modernista de la Plana de Can Bertran. En el recorregut, els visitants van tenir l’oportunitat de conèixer més d’aprop la Torre Samaranch, la Torre Gaju o Marbà, la Casa Plantada, la Torre Teixidor i la Torre Vilardell. Alhora, al finalitzar el recorregut els assistents també van poder visitar tant l’interior de les estances de l’Ateneu com l’exposició, situada al vestíbul, sobre el modernisme de la Plana de Can Bertran. Un cop finalitzades les visites, els assistents a la jornada van gaudir d’un aperitiu i un dinar popular sota la carpa.<br /><br />A les 17h la Coral Unió Rubinenca va brindar un concert de Caramelles. Una seixantena de persones van poder escoltar cançons tan emblemàtiques com l’Himne de Rubí.