Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí donarà suport a les reivindicacions en matèria d’infraestructures de FEM Vallès L’alcaldessa ha rebut els representants d’aquest col·lectiu, que li han presentat el seu projecte. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí donarà suport a les reivindicacions en matèria d’infraestructures de FEM Vallès

L’alcaldessa ha rebut els representants d’aquest col·lectiu, que li han presentat el seu projecte.
Representants de la Plataforma FEM Vallès s’han reunit amb l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el regidor de l’àrea de Planificació Estratègica i Govern, Jaume Buscallà, per donar-los a conèixer els objectius i l’abast del seu projecte. La plataforma, creada el març de 2011 pel Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI), la Cecot i l’associació de professionals Via Vallès, pretén reivindicar unes infraestructures dignes d'un territori –el que sumen el Vallès Oriental i l’Occidental–, de gran importància en l'economia catalana.

La plataforma considera que el Vallès –Oriental i Occidental– és el gran espai productiu de la regió de Barcelona, de Catalunya i d’Espanya. Des del punt de vista econòmic, aquest espai és continu amb altres territoris limítrofs, però manté un marcat caràcter unitari degut a la seva història productiva i unitat geogràfica. Segons la plataforma, cal que el Vallès formi part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món.

Conscients d’això, les entitats fundadores van constituir la plataforma FEM Vallès per tal que pogués presentar una veu potent i unificada en l’àmbit del món empresarial del Vallès, fent pública la seva opinió i exercint la seva influència en qüestions de territori, infraestructures i mobilitat. En aquest sentit, l'entitat pretén ser un “lobby en positiu” que entri en el debat sobre el territori i la mobilitat en una zona que aplega 1,3 milions d'habitants i que representa el 29,1% de l'ocupació industrial total del país.

I és que la plataforma ha constatat que la importància del Vallès no s'ha vist reflectida de manera equànime per les inversions públiques en infraestructures, fruit d'una manca de planificació territorial que, segons FEM Vallès, dificulta la mobilitat interterritorial, la qualitat de vida de les persones que hi resideixen i l'eficiència dels sectors productius.

L’alcaldessa, Carme García, ha expressat el suport del consistori a les reivindicacions de la plataforma. Segons García, “el teixit empresarial i les associacions empresarials del Catalonia Innovation Triangle (CIT) tenen un pes econòmic rellevant i, per tant, cal donar suport a les iniciatives que fomentin el desenvolupament industrial d’aquesta zona”.