Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dóna suport a la FMC a l’hora de reclamar més temps per presentar al·legacions a l’augment de la tarifa de l’aigua Ana Mª Martínez, que els darrers dies ha exercit les funcions d’alcaldessa accidental, lamenta que el període per formular esmenes s’hagi plantejat en ple mes d’agost. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dóna suport a la FMC a l’hora de reclamar més temps per presentar al·legacions a l’augment de la tarifa de l’aigua

Ana Mª Martínez, que els darrers dies ha exercit les funcions d’alcaldessa accidental, lamenta que el període per formular esmenes s’hagi plantejat en ple mes d’agost.
L’Ajuntament de Rubí dóna ple suport a la demanda que el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha traslladat a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat sol·licitant més temps perquè els municipis puguin presentar al·legacions a l’augment de la tarifa de subministrament d’aigua en alta. Aquest increment podria fer augmentar el rebut de l’aigua entre un 25 i un 40% a partir del setembre.

En una carta adreçada al conseller Lluís Recoder, Bustos lamenta que s’hagi donat un termini de només quinze dies als municipis afectats, i en ple mes d’agost, per presentar les esmenes que creguin oportunes. En aquest mateix sentit s’ha expressat l’alcaldessa accidental de Rubí, Ana Maria Martínez: “El que no es pot fer és obrir un període d’al·legacions tan curt i en ple mes d’agost. Entre la brevetat del termini i tenint en compte les dates de ple estiu, és molt difícil poder preparar i presentar la documentació necessària dins el termini previst”.

Aigües Ter Llobregat va presentar la pujada de la tarifa d’abastament d’aigua en alta el passat 25 de juliol en el marc del Consell d’Administració de l’organisme. En aquell moment, el món local ja va mostrar la seva oposició frontal a aquest increment. Sense anar més lluny, la Federació de Municipis hi va votar en contra, tenint en compte que es preveuen més augments en els pròxims mesos i a l’entendre que això suposarà una pujada desmesurada del rebut. I és que l’augment presentat, del 70%, pot comportar l’encariment del rebut de l’aigua entre un 25 i un 40% a partir del mes de setembre. “Aquest augment de la tarifa repercutirà en el consumidor final, en un moment en què moltes economies familiars no passen pel seu millor moment”, ha dit Martínez. L’alcaldessa accidental també ha lamentat que el govern de la Generalitat hagi permès la privatització d’Aigües Ter Llobregat, que “ara funciona des d’una òptica economicista. El que estan fent –ha afegit Martínez– és dificultar el dia a dia dels ciutadans”.