Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí demana als Reis d’Orient una ajuda extra per poder superar la situació de crisi actual Dissabte, unes 9.000 persones van rebre Melcior, Gaspar i Baltasar a l’Escardívol i més de 30.000 van seguir la cavalcada pels carrers de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí demana als Reis d’Orient una ajuda extra per poder superar la situació de crisi actual

Dissabte, unes 9.000 persones van rebre Melcior, Gaspar i Baltasar a l’Escardívol i més de 30.000 van seguir la cavalcada pels carrers de la ciutat.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha demanat a Melcior, Gaspar i Baltasar una ajuda extra per poder superar ràpidament la situació de crisi actual i, així, fer del 2013 un bon any per a les persones que viuen a Rubí. Així els ho va fer saber dissabte quan els va rebre a l’Escardívol, juntament amb uns 9.000 rubinencs, per donar-los la benvinguda a la ciutat després del seu llarg viatge des d’Orient.

Tal com els va explicar l’alcaldessa, “Rubí és una ciutat de treballadors honestos i amb esperit de superació. Gràcies a l’esforç personal i col·lectiu hem superat moments molt difícils, com ara les inundacions del 62, dels quals n’hem sortit reforçats com a ciutat”. Carme García també es va mostrar segura que “ara, tots junts, tornarem a demostrar que podem superar aquesta crisi que està castigant a tantes famílies”. Però va demanar als Reis d’Orient una mica d’ajuda extra: “Us demanem que ens deixeu una mica de la vostra màgia per, com més d’hora millor, poder deixar enrere aquests moments tan complicats“.

L’alcaldessa va lliurar la clau de la ciutat als tres Reis perquè, a la nit, poguessin entrar a totes les cases de Rubí i deixar-hi els regals. Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar van iniciar la cavalcada per diferents carrers de la ciutat, que va ser seguida per més de 30.000 persones. En total, la comitiva reial estava formada per 7 carrosses (les dels tres Reis d’Orient, la del Mag Rubisenc, la del Carter Reial, un altra amb totes les cartes recollides a la ciutat i una darrera plena de regals). Ses Majestats van comptar amb l’ajuda de prop d’un centenar de patges i torxers al llarg de tot el recorregut, que es va iniciar a l’Escardívol i va finalitzar a la plaça del Doctor Guardiet, on va tenir lloc la tradicional adoració a l’Infant Jesús. Unes 500 persones van assistir al pessebre vivent, que va comptar amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Regina Carmeli i de la Colla de Diables de Rubí.

Durant la cavalcada, reis i patges van repartir unes 4 tones de caramels sense gluten, aptes per a celíacs, com s’ha fet en les últimes edicions. També com en anys anteriors, l’arribada dels Reis Mags va ser traduïda simultàniament en llengua de signes per a persones sordes.

Prop de 5.000 nens i nenes al campament del Mag Rubisenc
Un total de 4.780 persones s’han desplaçat aquests dies fins al Castell per visitar el campament del Mag Rubisenc. Els infants li han lliurat els seus desitjos i li han assegurat que, durant tot l’any, han estat bons minyons. El vell alquimista, l’encarregat de guiar els Reis d’Orient fins a Rubí perquè puguin portar els regals als rubinencs, també és qui transmet a Melcior, Gaspar i Baltasar com s’han portat els nens i nenes de la ciutat.

Fires de Nadal i Reis
Aquest Nadal, Rubí ha gaudit per primera vegada de la Fira de Reis, organitzada per la regidoria de Comerç i l’Associació Sant Galderic. Els dies 2, 3, 4 i 5 de gener, els paradistes del Mercat de l’Artesania de Rubí han ofert els seus productes fets a mà, com ara escultura, il·lustració, bijuteria, roba, ceràmica o parament de la llar, entre d’altres, a la plaça de Catalunya. Els firaires han fet una bona valoració de la fira i aposten per tornar a participar en la propera edició del certamen.

D’altra banda, la plaça de la Nova Estació ha acollit, entre el 13 i el 24 de desembre, la tradicional Fira de Nadal. Els 24 paradistes de productes nadalencs presents a la fira també s’han mostrat satisfets de l’activitat que s’ha generat durant aquests dies, assegurant que ha estat fins i tot millor que l’any passat. Les diferents activitats organitzades a la carpa també han comptat amb una molt bona participació.

Altres activitats
Les activitats adreçades al públic infantil que s’han dut a terme durant el Nadal al Teatre municipal La Sala també han gaudit d’un públic nombrós. Les projeccions de les pel·lícules Madagascar 3 i Tadeo Jones han comptat amb una assistència de 380 i 535 persones, respectivament. A la Marató de contes de La Xarxa hi van participar 321 persones, mentre que al festival benèfic Ningún niño sin Navidad, organitzat per l’Asociación Rociera Andaluza, hi van assistir 535 persones. Un total de 324 persones han sentit la Cantata popular i 270 han presenciat el Poema de Nadal, mentre que al concert de Cap d’any hi va haver 434 persones.

Altres espais municipals, com ara l’Ateneu o la Biblioteca, amb activitats específiques pels infants, també han tingut bona acollida per part del públic. Els tallers que s’han programat, tant per nens com per adults, han gaudit d’una gran afluència de gent.

Per últim, cal destacar les més de 5.000 visites que ha rebut l’exposició de diorames o les 700 persones que han assistit a alguna de les representacions dels Pastorets.