Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Internacional de les Dones amb una trobada a l'Ateneu L’alcaldessa i altres tres dones rubinenques han fet lectura del tradicional manifest del Dia Internacional de les Dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia Internacional de les Dones amb una trobada a l'Ateneu

L’alcaldessa i altres tres dones rubinenques han fet lectura del tradicional manifest del Dia Internacional de les Dones
Una vuitantena de persones s’han donat cita aquest divendres a l’Ateneu Municipal per commemorar el Dia Internacional de les Dones. En el marc de la trobada, l’alcaldessa, Carme García, i altres tres dones rubinenques, Teresa Brunet, Núria de Espinosa i Maribel Cardona, han fet lectura del manifest consensuat per les quatre diputacions provincials i les entitats municipalistes.

El text d’aquest any, que ha estat aprovat pel ple de l’Ajuntament de Rubí, recorda la pervivència de les desigualtats de gènere i alerta sobre les greus conseqüències d’algunes reformes legals. Així, el manifest diu sobre la nova Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local que “amenaça clarament” els serveis que proporcionen els ajuntaments a la ciutadania, posant en perill per exemple les polítiques i serveis municipals adreçats a la promoció de les dones o bé a l’atenció de violència masclista. El text també denuncia la reforma per part del Govern de l’Estat de la Llei de salut sexual i reproductiva, ja que “suposa un atac directe a la llibertat de les dones i al dret a decidir sobre el seu propi cos”.

Precisament la qüestió de l’avortament ha protagonitzat el debat que s’ha celebrat després de la lectura del manifest. Sota el títol Decisions difícils, els assistents a l’acte, majoritàriament dones, han intercanviat impressions sobre la reforma legal impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

En el marc de la trobada, també s’ha presentat una nova publicació, Dossiers d’igualtat, que en el seu primer número recull una sèrie d’entrevistes a dones escriptores realitzades per Núria Julià, treballadora del servei de Dona i Joventut, per al Diari de Rubí.

L’acte d’aquest divendres, que representava un canvi de format respecte a la commemoració tradicional del Dia Internacional de les Dones, s’ha completat amb la inauguració de l’exposició col·lectiva 2n repte de dona. Objectiu: visió de dones i amb el recital poètic Dona, treball i un llarg camí per recórrer, totes dues activitats organitzades per l’Associació de Dones Creatives del Vallès. També aquest divendres s’han programat, dins el programa del Mes de les Dones, un concert de Yolanda Pérez al Teatre Municipal La Sala i el tradicional Sopar de la Dona d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

Tot un mes dedicat a les dones

Els actes en commemoració del Dia Internacional de les Dones continuaran al llarg de tot el mes de març amb més d’una trentena de propostes de tot tipus que inclouen xerrades, debats, espectacles i competicions esportives. Entre les activitats previstes, repeteixen els Tallers d’autoprotecció i defensa personal per a dones, impartits per la Policia Local. El primer es farà els dies 11, 13, 18 i 20 de març, i el segon els dies 24, 26 i 31 de març i 2 d’abril. Les sessions són gratuïtes i, per assistir-hi, només cal adreçar-se al Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) o formalitzar la inscripció de manera telemàtica a través del formulari disponible al web municipal.