Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la lectura del tradicional manifest Representants dels grups municipals s’han encarregat de llegir el text consensuat per les administracions catalanes https://www.rubi.cat/ca/ajuntament/comunicacio/sala-de-premsa/notes/rubi-commemora-el-dia-internacional-contra-la-violencia-de-genere-amb-la-lectura-del-tradicional-manifest/@@images/image/preview

Rubí commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la lectura del tradicional manifest

Representants dels grups municipals s’han encarregat de llegir el text consensuat per les administracions catalanes

Membres dels sis grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Rubí i la regidora d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat, Belén Meneses, han fet lectura aquest dimarts 25 de novembre del manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Una vegada més, el text ha servit per expressar el rebuig de les administracions i la societat civil a la violència masclista, així com la “ferma voluntat de seguir treballant per eradicar-la”.

Desenes de persones s’han aplegat davant l’Ajuntament per acompanyar la lectura del manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials i les entitats municipalistes. Un text que denuncia la vulneració dels drets fonamentals de les dones i que, en aquesta ocasió, para especial atenció a la situació de les dones discapacitades, víctimes d’una discriminació múltiple: “La violència contra les dones [...] encara és més odiosa i intolerable en el moment que s’exerceix contra una dona afectada per una discapacitat [...]. A la Unió Europea existeixen aproximadament 40 milions de nenes i dones amb discapacitat de les quals més del 40% sofreix o ha sofert alguna forma de violència”.

La crisi econòmica també centra una part important del manifest que s’ha llegit aquest dimarts: “En situacions de crisi com la que ara ens toca viure, la xacra de la violència masclista es torna silenciosa i la lluita per apoderar les dones i fomentar la denúncia social de qualsevol forma de violència contra les dones retrocedeix davant la impossibilitat material de sobreviure en solitari”.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència de gènere. En el que va d’anar, les dones mortes a Catalunya per aquesta causa ascendeixen a 14.

Papallones per l’eradicació de la violència
Aquest any, com a novetat, s’han lliurat unes papallones de color blanc i lila als assistents a la lectura del manifest institucional. Aquests obsequis, que substitueixen les flors que tradicionalment es repartien en anys anteriors, simbolitzen la lluita de les germanes Mirabal, conegudes com “les papallones”, contra el règim del dictador dominicà Rafael Leónidas Trujillo.