Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra l’entrada en funcionament de l’R8, però lamenta que l’R7 ja no doni servei a la ciutat La regidora de Mobilitat, Belén Meneses, ha realitzat el viatge inaugural de la nova línia de Rodalies Renfe juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra l’entrada en funcionament de l’R8, però lamenta que l’R7 ja no doni servei a la ciutat

La regidora de Mobilitat, Belén Meneses, ha realitzat el viatge inaugural de la nova línia de Rodalies Renfe juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder.
La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Rubí, Belén Meneses, ha viatjat aquest matí amb la nova línia R8 de Rodalies Renfe, que uneix Martorell i Granollers sense necessitat de passar per Barcelona. Aquest trajecte va entrar en funcionament ahir diumenge i aquest matí, tant el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, com representants polítics i tècnics dels municipis on té parada la nova línia han realitzat el viatge inaugural del nou traçat.

Belén Meneses ha destacat positivament la posada en marxa de l’R8. “Es tracta d’una bona iniciativa, perquè gràcies a aquest nou recorregut quedaran molt més ben connectats el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.” Ara bé, la regidora de Mobilitat ha lamentat que, amb l’entrada en funcionament d’aquesta nova línia, l’R7 deixi de prestar servei a Rubí.

Precisament, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat del consistori, Manuel Velasco, ha adreçat una carta al Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, en aquest mateix sentit. Velasco considera que “la inauguració de la nova línia R8 entre Martorell i Granollers suposa una millora molt important en la comunicació entre el Baix Llobregat nord i el Vallès Occidental i Oriental”. Però, a la vegada, considera que “la posada en marxa de la nova R8 també té conseqüències negatives pel que fa a la modificació de l’actual línia R7, que deixarà de donar servei a Rubí, fent un recorregut reduït des de Sant Andreu Arenal fins a Cerdanyola Universitat”. I és que, a partir d’ara, els rubinencs que vulguin desplaçar-se fins a Barcelona hauran de fer un transbordament a Cerdanyola Universitat i, en cas que vulguin arribar fins al centre de Barcelona o fins a l’Hospitalet, n’hauran de fer un altre a Sant Andreu Arenal.

Velasco també posa de manifest en aquest escrit que la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb una única estació a Rubí, és l’únic transport públic que enllaça la ciutat de forma directa amb Barcelona. I que, per tant, “qualsevol incidència a FGC que interrompi el servei deixaria Rubí sense connexió directa amb la capital”.

A la carta adreçada al Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Manuel Velasco demana que “la conselleria de Territori i Sostenibilitat tingui en compte aquestes problemàtiques i que, en futures modificacions de la xarxa de transport públic interurbà quedin resoltes positivament les deficiències de comunicació existents entre Rubí i els seus principals punts de mobilitat”.