Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull la presentació de les bases de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català 2012 Els joves artistes catalans podran presentar les seves propostes artístiques fins al 22 de febrer de 2012. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull la presentació de les bases de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català 2012

Els joves artistes catalans podran presentar les seves propostes artístiques fins al 22 de febrer de 2012.
El Museu Municipal de Rubí ha estat l’escenari e presentació de les bases de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català 2012, l’exposició itinerant que s’organitza cada dos anys per estimular i promoure la creativitat dels joves artistes catalans. A la presentació han assistit el director del Museu de Rubí, Joan Gallisà, el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, i el coordinador de la Biennal, Josep Canals, que han emfatitzat precisament l’important presència de joves que cada dos anys té aquesta biennal d’art.

Segons les bases d’aquest concurs que s’han fet públiques, hi poden participar tots els artistes de les arts visuals residents i empadronats a Catalunya nascuts a partir del gener de 1976, encara que no ho poden fer aquells que hagin estat seleccionats en les dues darreres sessions de la Biennal. Tant el tema, com la tècnica i el procediment són lliures, però en tractar-se d’una exposició itinerant, que recorrerà diversos indrets de Catalunya, les obres no han d’excedir els 200 x 200 cm., en el cas de les obres bidimensionals, i de 100 kg. de pes les tridimensionals i d’altres formats.

Les obres seleccionades s’exposaran a Sant Cugat del Vallès del 19 d’abril al 9 de juny de 2012, ja que es on es troba la galeria Canals que es qui organitza la biennal en col·laboració amb diverses institucions, i posteriorment, viatjarà a diferents ciutats de Catalunya de forma itinerant.
Els artistes que vulguin participar han de presentar un dossier amb un mínim de sis fotografies d’alta qualitat d’obres diferents i inèdites, en color, que l’artista pretén presentar per aquesta biennal, i realitzades dins l’últim any, que no hagin estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen; cada fotografia haurà d’anar acompanyada d’una fitxa tècnica de l’obra: títol, tècnica, suport, mides, any de realització i si cal, comentaris addicionals); el currículum artístic; dades personals de l’artista, fotocòpia del DNI o altre document acreditatiu; fotocòpia d’empadronament a Catalunya; i declaració escrita de l’artista, on hi consti que les obres que presenta no han participat en cap altre concurs.
Aquest dossier s’ha de lliurar per correu a Canals-Galeria d’Art c/ de la Creu, 16 -08172 Sant Cugat del Vallès, tel. 93 675 49 02, abans del 22 de febrer de 2012. Per a qualsevol consulta relativa a l’enviament del dossier, adreçar-se al telèfon de la galeria els dilluns de 17 a 20 h.

Els autors de les obres seleccionades, que rebran 400 € per a la realització de l’obra, hauran d’aportar l’embalatge adient a les característiques de la peça i la naturalesa itinerant de la biennal. Alhora, si les obres han de tenir un muntatge específic, s’acompanyaran amb una fotografia o croquis model de com han d’anar muntades, o bé s’adjuntaran les corresponents instruccions per realitzar-ne la correcta col·locació. La presentació de les obres implica la cessió gratuïta a favor de Canals-Galeria d’Art, durant el termini de duració de la Biennal i dels drets de reproducció.

La Biennal té la web http://www.canals-art.com/biennal2012.html que recull tota la història i les edicions anteriors. Hi és present tota la informació detallada de la present edició: plantejaments, itinerari, àlbum de fotografies, catàleg, etc. A més, la informació de la Biennal també es pot seguir a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.

En aquesta nova edició 2012, la Biennal serà un fidel reflex de l’art que es fa al país, ja que els seleccionats seran l'exponent de les tendències actuals en les arts visuals a tot el territori.