Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acollirà aquest cap de setmana la primera Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge La mostra, organitzada pel Servei de Comerç, s’ubicarà a la plaça del Doctor Guardiet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acollirà aquest cap de setmana la primera Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge

La mostra, organitzada pel Servei de Comerç, s’ubicarà a la plaça del Doctor Guardiet
Aquest dissabte i diumenge, la plaça del Doctor Guardiet acollirà la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge, organitzada pel Servei de Comerç de l’Ajuntament de Rubí. La cita reunirà una desena de parades de productors de cerveses artesanals i sis de formatgers, a banda d’altres nou punts de venda complementaris relacionats amb aquests productes.

La mostra obrirà tant dissabte com diumenge entre les 10 h i les 21 h. Durant aquest horari, els visitants podran tastar i comprar cerveses i formatges, però també participar en maridatges, veure una exposició d’eines formatgeres o, en el cas dels infants, gaudir de l’espai lúdic conegut com Un jorn al mas, on tindrà lloc un concurs de munyir cabretes. Dissabte, a més, hi haurà música en directe entre les 18 h a les 20.30 h a càrrec de la banda Jazz Sabina Witt.

Els maridatges tindran lloc dissabte a l’Ateneu Municipal en dues sessions diferents: de 13 h a 14.30 h, i de 17 h a 18.30 h. Estaran dirigits pel mestre cerveser Albert Barrachina, jutge internacional de cerveses, i el seu preu serà de 7,5 euros o 6 euros en funció de si s’adquireix o no el got oficial de la fira. Els visitants que vulguin tastar les cerveses participants a l’esdeveniment també podran comprar aquest mateix article a la plaça del Doctor Guardiet per 1,5 euros.

La fira aplegarà diversos productors catalans de cervesa, entre els quals hi haurà l’empresa rubinenca Fortiverd S.L., que comercialitza la varietat Bleder. La cervesa artesana és un producte de moda a bona part d’Europa i ha irromput amb força a Catalunya, provocant que, en qüestió de pocs anys, s’hagi diversificat la producció i se n’hagi incrementat notablement el nombre de marques.

Pel que fa als formatges, se’n podran tastar varietats de Catalunya però també de Castella-La Manxa, Menorca, Suïssa, Itàlia i Holanda.

Fires durant tot l’any
La 1a Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge de Rubí s’emmarca en la programació estable de fires que s’ha posat en marxa aquest any de la mà del Servei de Comerç amb l’objectiu de dinamitzar el comerç i consolidar una oferta atractiva d’activitats que ompli el centre de Rubí pràcticament cada cap de setmana. Tal com ha recordat el regidor de Comerç, Jaume Buscallà, “hem intentat repetir la programació ja regular d’anys anteriors però incorporar algunes fires noves que creiem que tindran èxit”. El responsable municipal s’ha mostrat convençut que la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge funcionarà molt bé perquè està pensada tant per al públic adult com per als infants, que també podran trobar-hi activitats atractives.

Entre les fires programades d’aquí a finals d’any, figuren la cita tradicional de Sant Galderic (18 d’octubre), dues noves edicions del Mercat d’Artesania i del Mercat Ecològic (26 d’octubre i 22 de novembre –en aquest darrer cas acompanyats de la Fira de la tardor–) i la fira Vintage Vallès (15 de novembre). Al desembre, el protagonisme se l’endurà la Fira de Nadal.