Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Renovació del portal 2.0 Fem Xarxa Des del passat dijous 19 de novembre el Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament de Rubí ha donat el tret de sortida a una nova etapa del portal 2.0 Fem Xarxa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Renovació del portal 2.0 Fem Xarxa

Des del passat dijous 19 de novembre el Comissionat per a la Societat de la Informació de l’Ajuntament de Rubí ha donat el tret de sortida a una nova etapa del portal 2.0 Fem Xarxa.
Durant els darrers quatre mesos s'ha treballat per posar ordre, fer neteja i incorporar nous aplicatius al portal Fem Xarxa que permetessin una millor gestió dels serveis i oferir més prestacions, tant a la secció d’usuari com d’administració. En definitiva, s'ha treballat per donar un impuls de qualitat al portal Fem Xarxa que s'integra dins el web www.rubidigital.cat.

S'ha fet un nou disseny de les portades principals dels blocs, àlbum de fotografies, vídeo, classificat i espai en disc, optimitzant més l'espai de la pàgina per oferir més prestacions.

Les millores afecten tots i cadascun dels serveis que integren el portal, millorant la gestió interna de l'apartat del usuari/usuària i oferint una interfície més actual, a l’hora que s’han introduït nous aplicatius dins dels apartats interns de La meva configuració, El meu Bloc (s’inclou un apartat estadístic dels Blocs, Àlbums i Enquestes, fins ara només hi havia un històric dels blocs).

D’una banda, la interfície de la Portada general del Fem Xarxa facilita una millor gestió dels serveis, en aquest cas, el ciutadà tindrà una visualització general dels blocs, àlbums de fotografia, vídeos i classificats més recents, en el serveis específics dels àlbums de fotografies i de vídeos el passi és més dinàmic i en format slide.

Una altra millora que l’usuari/usuària trobarà és tota la gestió de l'apartat d’enquestes i banners, des d’aquest darrer apartat l’usuari podrà escollir entre dos tipus de format, petit i gran, per donar més èmfasis a esdeveniments i/o campanyes que cregui interessant difondre, en el cas que triï l'opció del banner petit aquest apareixerà a la part dreta del menú i si escull l'opció gran apareixerà sota la capçalera.

De les millores introduïdes dins el servei de Blocs, destaca la personalització de la capçalera, la selecció de plantilles que ofereixen un disseny més modern i atractiu i la sindicació fins a quatre RS. Aquestes s’hauran de gestionar dins el subapartat de Preferències generals; pel que respecte a la gestió pròpia dels blocs permet pujar tres fotografies per post així com adjuntar arxius en 35 formats diferents per complementar la informació. També s’inclou l’opció d’escriure paraules clau per facilitar la cerca a Google, els posts es podran recomanar a les xarxes socials més importants com ara Facebook, Menéame, mySpace, La Tafanera.

En quan a les millores de l’Àlbum de fotografies destaquem la pujada de fins a 5 fotografies a l’hora, fins ara s’havia de fer una per una, la redimensió de les fotografies per fer-la a mida del programa, paraules clau per facilitar la cerca a Google o la recomanació dels àlbums a les nostres amistats. També s’ha millorat la presentació tant del passi d’imatge una per una com l’automàtic.

Pel que fa a les millores del servei de Vídeos s’ha incorporat la pujada de vídeos amb els principals formats estàndards com ara, MP4, AVI, FLV, WMV, Quick Time fins a un pes màxim de 20MB i la cerca de paraules clau per Google i pel que respecta al servei de Classificats permetrà deixar el classificat publicat des dels 14 dies fins a 2 mesos, la incorporació d’imatges per donar més informació d’allò que l’usuari vol vendre, les icones de les categories dels classificats també s’han modernitzat i finalment s’inclou l’opció de posar paraules clau per la cerca a Google.

Amb totes aquelles millores incorporades al portal 2.0 Fem Xarxa el Comissionat per a la Societat de la Informació pretén donar una embranzida als diferents continguts perquè hi hagi més rubinencs i rubinenques que s’adhereixin a Fem Xarxa i crear una Rubisfera.