Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d'una setantena de rubinencs s'impliquen en la segona edició de Barris al dia La primera reunió participativa ha servit per proposar més de 140 actuacions de manteniment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop d'una setantena de rubinencs s'impliquen en la segona edició de Barris al dia

La primera reunió participativa ha servit per proposar més de 140 actuacions de manteniment
Prop d’una setantena de rubinencs i rubinenques, representants dels sis districtes de Rubí, han pres part aquest dijous en la primera de les dues sessions participatives convocades per l’Ajuntament dins el projecte Barris al dia. La trobada, celebrada al Centre Cívic d’El Pinar, ha servit per explicar la mecànica d’aquesta nova edició, exposar les prop de 180 actuacions de manteniment proposades per l’Ajuntament i recollir més de 140 aportacions ciutadanes.

A la presentació de la sessió, el tinent d’alcaldia de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha destacat la importància del projecte Barris al dia com a eina de millora de l’espai públic inclosa en el Pla de mesures anticrisi 2014. “A tot no arribarem però com a mínim prioritzarem [...]. Els serveis tècnics podran tenir una guia d’allò que els ciutadans demanen i necessiten”, ha dit el regidor. “Es tracta d’anar cap a un espai públic de qualitat i fer-ho a través de la participació ciutadana”, ha afegit el coordinador de l’Àrea de Presidència, Michael Donaldson, qui s’ha encarregat d’explicar la metodologia que se seguirà en aquesta segona edició de Barris al dia.

El 2014, el projecte està dotat novament amb 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes, però les quantitats assignades a cada zona són lleugerament superiors, ja que en aquesta ocasió no hi ha diners reservats per a actuacions proposades per l’Ajuntament (el 2013 es va destinar una part del pressupost a la millora de la senyalització d’orientació urbana i al projecte de Camins escolars).

A banda d’això, la present edició de Barris al dia té com a principal novetat la convocatòria de dues reunions de treball amb la ciutadania en comptes d’una, amb la voluntat de millorar la participació tant des d’un punt de vista quantitatiu com qualitatiu. Després de la primera trobada d’aquest dijous, en què Ajuntament i ciutadania han posat en comú les seves propostes d’actuacions de manteniment, el 27 de maig se celebrarà una segona trobada, també al Centre Cívic d’El Pinar, per tal de prioritzar i decidir els treballs que finalment s’executaran amb el pressupost disponible.

Els participants al procés, reunits per districtes, han fet un total de 143 aportacions distribuïdes de la següent manera: el Districte 1 n’ha fet 33; el Districte 2, 12; el Districte 3, 26; el Districte 4, 34; el Districte 5, 11; i el Districte 6, 27. Durant els propers dies, aquestes propostes es traslladaran a unes fitxes de treball on constarà el nom de l’actuació, la seva descripció, un pressupost orientatiu, una fotografia i un plànol de situació. Aquesta documentació, que se sumarà la que ja està publicada en l’apartat especial de Barris al dia 2014 del web municipal, servirà perquè els participants a la reunió del dia 27 disposin de tota la informació necessària per poder valorar les propostes i prioritzar-les.

A banda de recollir les aportacions ciutadanes, durant la sessió d’aquest dijous també s’han escollit els representants de cada districte que formaran part de la Comissió cívica del projecte, que també comptarà amb la participació de membres dels diferents grups municipals.