Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d'un centenar d'empresaris locals s'interessen per les obres públiques que es faran a Rubí aquest any L’Alcaldessa ha destacat que la prioritat del consistori passa per donar suport al teixit econòmic local i als rubinencs actualment en atur. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop d'un centenar d'empresaris locals s'interessen per les obres públiques que es faran a Rubí aquest any

L’Alcaldessa ha destacat que la prioritat del consistori passa per donar suport al teixit econòmic local i als rubinencs actualment en atur.
Els dos missatges més repetit per l’alcaldessa, Carme García, en la trobada que ha mantingut amb 90 empresaris i autònoms del sector de la construcció i instal•ladors amb seu al municipi han estat, d’una banda, “màxima transparència” perquè les petites i mitjanes empreses de Rubí puguin presentar ofertes per fer el total de 48 obres públiques (31 corresponen al FEIL i 17 al pla ordinari municipal d’inversions) que s’han previst per aquest any a la ciutat i, d’altra banda, “voluntat perquè els aturats rubinencs siguin el màxims beneficiaris” del mínim de 438 contractacions que es faran per executar les obres.

Garcia ha deixat clar que “legalment estem incapacitats per discriminar empreses i només adjudicar les obres només a empreses locals però posarem a la vostra disposició totes les eines necessàries perquè pugueu licitar sense que la dificultat per resoldre problemes burocràtics o la manca d’informació sobre els projectes hagi de ser un impediment”.

Davant l’objectiu municipal de fomentar la contractació de rubinencs actualment a l’atur, durant la trobada tècnics dels serveis jurídics municipals han explicat que un dels criteris de valoració de les ofertes que arribin és el de la contractació, unes contractacions que s’hauran de fer a través de l’IMPES o de l’OTG que posaran a l’abast dels empresaris un llistat de treballadors de Rubí del sector. L’alcaldessa ha informat que “actualment hi ha 150 treballadors del sector inscrits a l’atur que podrien trobar feina en aquestes obres”.

En roda de premsa posterior a la trobada amb els empresaris, el president del Gremi de Constructors, Antoni Palet, i el director gerent de la Cambra de Terrassa, Josep Prats, han elogiat la iniciativa. Palet ha explicat que “es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus que fa un Ajuntament amb el sector de la construcció”. Per la seva banda, Prats, ha marcat com a rellevant el fet que “l’estructuració de les inversions finançades amb el Fons Estatal sigui accessible a les PIMES i que vagi orientat a la promoció de l’ocupació”.

En la trobada amb els mitjans, l’’Alcaldessa ha afegit que la trobada d’aquest matí ha servit per fer extensiva la informació que el consistori ja va facilitar als agents econòmics i socials el passat 16 de desembre.

Facilitats per als empresaris locals
Les eines per facilitar la participació dels empresaris locals en les obres d’inversió que es faran a la ciutat, tant les que es financien amb els fons de l’anomenat Pla Zapatero, com les que de forma ordinària executarà l’Ajuntament de Rubí, compten amb la col•laboració de la Cambra de Comerç i la patronal vallesana CECOT.

D’una banda, l’Ajuntament ha creat un nou apartat d’inversions a la pàgina web www.rubi.cat que diàriament incorporarà tota la informació actualitzada sobre els projectes, els terminis de presentació d’ofertes, així com informació addicional per assessorar-los sobre qualsevol dubte que puguin tenir.

A banda de la creació de l’apartat web, el Gremi de Constructors posa a disposició dels seus socis una oficina d’atenció on se’ls prepararà tota la documentació necessària per poder licitar per les obres de Rubí i a on també se’ls facilitarà informació de totes les obres públiques previstes a la comarca, a les que també podran presentar oferta.

Una altra mesura, en aquest cas de l’àrea municipal de Promoció Econòmica en col•laboració amb la Cambra de Comerç de Terrassa, és l’organització d’una taller i un seminari que es farà la darrera setmana del mes de gener. L’objectiu d’aquesta sessió és resoldre de forma pràctica tots els dubtes per facilitar que els assistents puguin participar a les obres que s’han previst a Rubí.

Les xifres del FEIL a RubíTot i que la sessió informativa obria la possibilitat als presents a participar tant a les inversions del Fons Estatal d’Inversions (FEIL) com al Pla ordinari d’inversions municipals, donada l’urgència amb que cal executar les primeres, les explicacions dels tècnics municipals, tant a nivell urbanístic com a nivell jurídica, s’han centrat en les primeres.