Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 2000 persones han visitat la nova biblioteca durant el cap de setmana L’alcadessa i el president Montilla la van inaugurar dissabte passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 2000 persones han visitat la nova biblioteca durant el cap de setmana

L’alcadessa i el president Montilla la van inaugurar dissabte passat.
“Ara és l’hora de construir entre tots l’ànima de la Biblioteca Mestre Martí i Tauler”. Amb aquestes paraules convidava l’alcaldessa de Rubí, Carme García, a la ciutadania a fer ús de la nova Bbblioteca que acabava de inaugurar acompanyada del president de la Generalitat, José Montilla, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.

Inauguració que va comptar amb la participació de més de 1.500 persones que el mateix dia van poder visitar la nova instal·lació que ahir també va obrir-se a les visites dels rubinencs. En total, s’estima que prop de 2000 persones han pogut visitar el nou equipament municipal que aquesta tarda, a partir de les 16 h, comença a funcionar de forma quotidiana.

García, durant el seu discurs inaugural, va destacar la importància de l’aposta per la cultura com un exemple de l’èssència i arrels de la ciutat. “Ens sentim orgullosos del present i el passat industrial de Rubí”.

En aquest mateix sentit de recuperació dels valors de la ciutat i la seva transformació va insistir Fogué. El president de la Diputació va recordar la importància històrica de l’empresa JOSA a la ciutat “que l’Ajuntament ha sabut transformar en importància culturals a partir de la utilització de les seves instal•lacions per construir la biblioteca com a referent ciutadà”.

El President Montilla va posar èmfasi en el que representarà aquest nou equipament per als rubinencs que seran “els que donaran sentit i valor a tot el coneixement i el saber que la biblioteca conté avui i anirà acumulant en el futur”.

Les paraules del president de l’AVV de la Plana de Can Bertran i dos poemes recitats per Albert Bové, entre ells “La Fàbrica” de Miquel Martí i Pol, van posar el punt i final a l’acte inaugural, previ a l’obertura de les portes de la nova biblioteca a tota la població.

Ahir diumenge es va fer una jornada de portes obertes. Durant el cap de setmana, els regidors de l’equip de govern han fet visites guiades amb els diferents col·lectius de la ciutat en funció de les seves àrees de gestió. En els diferents grups hi ha hagut la representació dels comerciants, el col·lectiu docent, les entitats culturals, persones discapacitades, el món empresarial i treballadors de JOSA, entitats esportives i representants del món econòmic i financer.

Una de les novetats que inclou el nou equipament és l’accés a la guia de consulta del catàleg de la biblioteca per al col•lectiu d’invidents, així com l’accessibilitat als ascensors. El col•lectiu de cecs, encapçalat per Jose Àngel Carrey, van ser convidats a una visita guiada prèvia a la inauguració i van lliurar un document amb propostes d’adaptació que en aquests moments l’Ajuntament està treballant.

La nova Biblioteca Mestre Martí i Tauler és la segona més gran de Catalunya, només superada en superfície per la Jaume Fuster de Lesseps.

Més informació sobre la història i els serveis del nou equipament.