Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prealerta del pla INUNCAT davant l'episodi de pluges previst per aquest dijous Les precipitacions, que podrien anar acompanyades de tempesta i fortes ratxes de vent, arribaran al quadrant nord-est a la tarda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prealerta del pla INUNCAT davant l'episodi de pluges previst per aquest dijous

Les precipitacions, que podrien anar acompanyades de tempesta i fortes ratxes de vent, arribaran al quadrant nord-est a la tarda
El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha informat que, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya i les seves possibles afectacions, el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) continua en fase de Prealerta. Aquest dijous, s'esperen precipitacions de caràcter important que, a mesura que avanci la tarda, afectaran el quadrant nord-est del país.

A partir del migdia, està previst que s'iniciï un episodi de pluges que pot superar el llindar de 20 mm/30 minuts per intensitat al terç sud de Catalunya. Amb el pas de les hores, aquestes precipitacions es desplaçaran cap al quadrant nord-est, probablement acompanyades de tempesta i fortes ratxes de vent. El fenomen serà de caràcter local.

A partir de les 20 h, es pot superar el llindar de 100 mm/24 h per acumulació a les comarques del vessant sud del Pirineu. En aquest cas, el fenomen serà de caràcter extens.

Pel que fa al mar, al migdia es preveu notable mar de fons de l'Est que afectarà les comarques del litoral gironí. A mesura que avanci la tarda, aquesta situació també es donarà a les comarques del Maresme i Barcelonès, amb onades que poden superar els 2,5 m (maregassa).

La situació de Prealerta no comporta l'activació de l'INUNCAT.