Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Places i carrers s’omplen de gent per participar a les activitats de Sant Jordi Més de 2.000 persones participen a la campanya comercial “Pinta el drac de Sant Jordi”, quasi el triple que l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Places i carrers s’omplen de gent per participar a les activitats de Sant Jordi

Més de 2.000 persones participen a la campanya comercial “Pinta el drac de Sant Jordi”, quasi el triple que l’any passat.
Els carrers i les places de Rubí es van omplir de gent durant tot el dia per celebrar la festivitat de Sant Jordi comprant llibres i roses, en les més d’un centenar de parades de flors que es van instal·lar a tota la ciutat, i participant en la quinzena d’activitats organitzades de forma conjunta entre l’Ajuntament de Rubí i entitats i associacions. De fet, per la gran demanda d’ubicació de parades, aquest any s’ha establert una nova distribució per poder donar cabuda a llibreters i entitats, de manera que hi havia un lloc central i destacat per a les parades de llibres i més espai per al màxim d’entitats i les diverses activitats. Una distribució que ha estat considerada encertada per llibreters i ciutadans/es en col·locar la taula de signatures al costat de les parades de llibres i disposar de més espai per passejar. Tanmateix, les cincs llibreries participants han considerat que, tot i la conjuntura econòmica actual, el volum de vendes d’aquest Sant Jordi ha estat molt positiu.

Pel que fa a les diverses activitats, al voltant de 200 infants van participar en els tallers de creació de roses i dracs amb feltre de colors i una quantitat semblant van fer caretes dels personatges de la biblioteca virtual infantil Genius. A més, més de 100 infants van assistir a la sessió d’Hora del conte al carrer que la Biblioteca Mestre Martí Tauler organitza cada any en aquesta data.

Una de les darreres activitats, va ser el sorteig de la campanya comercial “Pinta el drac de Sant Jordi”, impulsada per la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí, en la qual aquest any han participat 245 comerços que han rebut 2.100 postals, gairebé el triple que l’any passat, per participar en la promoció de 7 vals de 50 € per a la compra de llibres, gentilesa de les diferents associacions comercials de la ciutat, i un lot d’obsequis del Punt d’Informació de Rubí. La Federació de Comerciants comunicarà personalment el resultat a les persones guanyadores, que podran recollir el premi al Punt d’Informació de Rubí ubicat a l’Antiga Estació.

Concurs de microrelats i de petons solidaris a Ràdio Rubí

Però la jornada va començar ben d’hora amb la programació especial de Ràdio Rubí durant tot el matí des de la plaça Doctor Guardiet, on també va organitzar el II Concurs de petons solidaris i es va donar a conèixer als guanyadors/es de la quarta edició del Certamen de Microrelats.

La segona edició del Concurs de petons solidaris ha comptat amb la participació d’un centenar de persones, que s’han apropat a l’estand de Ràdio Rubí per participar. Entre les parelles hi havia representants polítics locals, així com membres d’entitats i ciutadans i ciutadanes a títol individual. Els diners recollits es destinaran a alguna entitat solidària de la ciutat.

Pel que fa als microrelats, s’han presentat de 323 propostes, gairebé la majoria a la categoria de Microrelat per twitter (153) i Microrelat de fora de Rubí (146). Les obres guanyadores ja es poden llegir al web www.radiorubi.fm.

Una altra de les activitats que també ha durat tot el dia ha estat la lectura popular, dedicada aquest any a l’obra de Salvador Espriu, ja que es commemoren el centenari del naixement d’aquest poeta català, tot i que s’ha llegit textos de Miquel Martí i Pol, Amat Piniella, Bartomeu Rosselló-Porcel, Vincent Andrés Estellés i Joana Raspall. A més, s’ha comptat amb la participació de l’Escola d’Art EDRA i D’Arrel Dansa amb l’espectacle La llegenda de Sant Jordi.