Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per als Jocs Esportius Escolars i les Lligues Esportives 2014-2015 Enguany s’estrena una competició 3x3 de bàsquet que té per objectiu donar més minuts als jugadors i facilitar així la seva millora tècnica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per als Jocs Esportius Escolars i les Lligues Esportives 2014-2015

Enguany s’estrena una competició 3x3 de bàsquet que té per objectiu donar més minuts als jugadors i facilitar així la seva millora tècnica
Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Rubí ha obert el termini d’inscripcions per a una nova edició dels Jocs Esportius Escolars, adreçats als alumnes de primària, i les Lligues Esportives per a joves. Atletisme, gimnàstica, futbol sala, bàsquet i taekwondo són només algunes de les 13 disciplines a l’abast dels participants. Les inscripcions es poden realitzar als mateixos centres educatius, a l’Oficina dels Jocs Escolars situada a l’Escardívol o mitjançant un aplicatiu disponible al web del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa.

Els Jocs Esportius Escolars s’adrecen a tres categories d’edat: prebenjamins (alumnes nascuts en el període 2007-2008), benjamins (2005-2006) i alevins (2003-2004). En el cas dels més petits, es proposen jocs de caràcter preesportiu orientats principalment a la millora de les qualitats de percepció espaciotemporals, el control tònic i les coordinacions dinàmiques generals i especials. Pel que fa als benjamins, les activitats barregen la competició de l’esport escollit amb altres propostes, com ara la participació al Cros de Rubí, alguna excursió o jornades recreatives. En aquesta categoria no existeixen classificacions, ja que l’objectiu principal és la formació dels esportistes. Els alevins, en canvi, fan un treball més específic, tant a nivell tècnic com físic i tàctic, amb dues sessions d’entrenament setmanals i competicions els dissabtes contra escoles de Sant Cugat.

Com a novetat d’aquest curs, els Jocs Esportius Escolars incorporen la modalitat 3x3 de bàsquet i minibàsquet, una adaptació del joc tradicional que permet als participants jugar més minuts i millorar així en l’aspecte tècnic.

Pel que fa a les Lligues Esportives, es dirigeixen a alumnes de secundària d’entre 12 i 19 anys, i també contemplen tres categories: infantils (2001-2002), cadets (1999-2000) i juvenils (1996-1998). En aquest cas les competicions són d’àmbit comarcal, amb la participació d’equips de Castellbisbal, Sant Cugat, Terrassa i Viladecavalls.