Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el termini per sol•licitar subvencions per a projectes de cooperació internacional L’Ajuntament destina el 0’7% dels ingressos municipals a la solidaritat i la cooperació per primer cop. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obert el termini per sol•licitar subvencions per a projectes de cooperació internacional

L’Ajuntament destina el 0’7% dels ingressos municipals a la solidaritat i la cooperació per primer cop.
L’Ajuntament de Rubí ha aprovat la convocatòria per la sol•licitud de subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per entitats i associacions solidàries de Rubí per a l’any 2009, amb una dotació total de 141.748’16 € per aquest exercici. Per primer cop aquest any, l’Ajuntament destinarà el 0’7% dels ingressos municipals a la solidaritat i la cooperació internacional, un 45% del qual es destina a les subvencions en aquest concepte.

La informació de la convocatòria, que estarà oberta fins al 6 de juny, juntament amb tota la documentació necessària per formalitzar la sol•licitud, es pot consultar al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a l’apartat de Solidaritat i Cooperació de la web municipal.

7 projectes al 2008

L’aportació municipal de l’any 2008 per a subvencions va ser de 96.154,04 € amb els quals es van atorgar ajudes a 7 projectes de 5 entitats. El major dels imports, amb un total de 24.077,40, va ser per un projecte desenvolupat a Moçambic per Enginyeria sense fronteres que va permetre millorar els serveis urbans al barri de Maxaneque ”A” a la ciutat de Maputo.

Altres dos projectes van estar desenvolupats per l’Associació Compartir a Paraguai amb microcrèdits per a dones camperoles a Villarica i per millorar la qualitat educativa dels alumnes del Centre educatiu parroquial de Santa Maria del Chaco. Ambdós projectes van estar subvencionats amb 8.576,64 i 12.000 €, respectivament.

Ruanda va ser el país escollit per la International Police Association per presentar els seus projectes, els quals ven rebre 7.000 i 4.500 €, amb els quals van poder establir un programa de beques i obrir una granja de la esperanza.

Per acabar, el Casal d’Amistat Catalanocubà José Martí va comptar amb 20.000 € per desenvolupar i produir formes pel tractament del càncer a Cuba; i Viladecavalls Vida i Pau va rehabilitar els camins rurals de San Miguel de Uspatan a Guatemala amb l’ajuda de 20.000 € que va rebre d’aportació municipal.