Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous cursos de català a Rubí El Servei Local de Català obre les inscripcions als cursos de català i a la 16a edició del Voluntariat per la Llengua. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nous cursos de català a Rubí

El Servei Local de Català obre les inscripcions als cursos de català i a la 16a edició del Voluntariat per la Llengua.
El regidor comissionat de Política Lingüística, Martí Pujol, ha presentat les noves campanyes de cursos de català i del Voluntariat per la Llengua, que organitza el Servei Local de Català, acompanyat del director del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí, Ferran Lozano, que ha presentat algunes dades d’interès sobre els perfils d’alumnes dels cursos i l’evolució de les matrícules des del 2010.

Cursos de català

Les inscripcions al cursos de català estaran obertes fins divendres dia 10 de febrer. Primer es matricularan aquelles persones que van reservar torn i després, segons les places disponibles, aquelles que s’adrecin fins divendres al Servei Local de Català (al carrer Santa Maria, 17, o al telèfon 93 67 54 05).
L’oferta de cursos per al quadrimestre que va del febrer al juny de 2012 manté l’oferta de 19 cursos, com en les darreres campanyes, gràcies en part a la contribució del Comissionat de política lingüística de l’Ajuntament de Rubí.

Pel que fa a les dades presentades sobre els perfils dels alumnes i l’evolució de la matrícula, destaca el descens d’alumnes de fora de l’Estat espanyol, que passa de ser el 52,07% del total de persones matriculades el 2010, a ser el 45,58% el 2011. Aquest descens s’ha produït principalment en el grup d’alumnes procedents de l’Amèrica Llatina, i menys en els procedents del centre i sud d’Àfrica. En canvi, però, s’ha vist un lleuger augment dels alumnes procedents del nord d’Àfrica i també de països de la Comunitat Europea.

D’altra banda ha crescut moderadament el nombre d’alumnes nascuts a Catalunya, que d’un 26,67% al 2010 ha passat a representar el 31,74% el 2011.

16a edició del Voluntariat per la Llengua

Les inscripcions d’aquesta nova edició del Voluntariat per la llengua estaran obertes fins a finals de febrer, i enguany es vol fer una crida especial a les persones catalanoparlants que podrien fer de voluntaris per tal de poder donar resposta a tots i totes els aprenents: persones nouvingudes que mostren interès per aprendre la nostra llengua, conèixer la nostra cultura i integrar-se com a rubinencs i rubinenques.
Les persones interessades a participar en el programa s’han d’adreçar al Servei Local de Català.