Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Mirades. Cementiri de Poblenou', del rubinenc Joan Baillès, enceta la nova etapa de l’aula cultural de Rubí L’Ajuntament i Unnim Caixa han signat un acord de cessió d’aquest espai per tal que el consistori hi pugui organitzar exposicions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

'Mirades. Cementiri de Poblenou', del rubinenc Joan Baillès, enceta la nova etapa de l’aula cultural de Rubí

L’Ajuntament i Unnim Caixa han signat un acord de cessió d’aquest espai per tal que el consistori hi pugui organitzar exposicions.
La regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas, ha inaugurat, a l’Aula Cultural de Rubí, l’exposició “Mirades. Cementiri de Poblenou”, del fotògraf rubinenc Joan Baillès. Aquesta és la primera mostra que s’exposa en aquest espai després de fer-se públic el conveni de col·laboració que han signat l’Ajuntament i Unnim Caixa, mitjançant el qual l’obra social de l’entitat bancària cedeix, sense cap cost de lloguer pel consistori, l’Aula Cultural de Rubí.

Maria Mas ha assegurat que l’Ajuntament de Rubí continuarà la línia de programació d’aquest equipament, fins ara gestionat per l’obra social d’Unnim Caixa. En aquest sentit, la regidora ha explicat que es continuarà promovent la cultura local a través de les exposicions i que l’Aula Cultural seguirà sent un punt de trobada de les entitats de la ciutat. De fet, Mas s’ha mostrat molt satisfeta del fet que la mostra fotogràfica de Baillès enceti aquesta nova etapa de l’Aula Cultural. “Penso que és bo que els artistes locals tinguin un reconeixement a la seva pròpia ciutat i un espai on puguin mostrar la seva obra. Estic molt contenta i satisfeta que aquesta primera exposició que fem a l’antic local d’Unnim sigui d’un artista local amb una trajectòria de 50 anys”.

La regidora de Promoció de la Cultura també ha afegit: “Penso que és importantíssim haver aconseguit que aquest espai no es perdés per la ciutat, perquè no som una ciutat en la qual hi hagi grans espais d’exposició i aquest era un equipament molt consolidat, amb unes característiques molt bones: és molt cèntric, ampli i molt conegut per tothom“. Tal com ha explicat Maria Mas, “si l’haguéssim perdut ens haguéssim quedat molt coixos”. I és que, com ha recordat la regidora, “a l’Antiga Estació s’hi està traslladat la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme i aquell equipament, tot i que el podrem continuar mantenint per a fer-hi exposicions de petit format, veurà reduïdes les dimensions de l’espai expositiu“.

Maria Mas també s’ha referit a les entitats locals que, fins ara, han estat utilitzant aquest espai. “Sant Galderic, el Rubifolk o els pessebristes són entitats que, any rere any, muntaven aquí les seves exposicions i penso que és molt bo que ho puguin continuar fent”.

Mirades. Cementiri de Poblenou
El treball fotogràfic de Joan Baillès apropa els visitants a l’art dels cementiris, espais públics singulars, on es poden trobar molts elements d’art funerari que reflecteixen l’evolució històrica dels llocs als quals pertanyen.

El cementiri de Poblenou, en aquest cas, aplega molta història al voltant dels seus passadissos: des dels seus inicis al segle XVIII ha evolucionat en paral·lel als esdeveniments de la ciutat de Barcelona i en el seu recorregut hi podem trobar magnífiques obres artístiques de destacats arquitectes i escultors dels darrers dos segles, que han anat deixant la seva petjada en aquest museu a l’aire lliure.

La selecció de fotografies que es presenta a la Sala d’Art Aula Cultural endinsa el visitant en el fascinant món silenciós dels cementiris i el seu art, a través de la mirada particular del fotògraf Joan Baillès.