Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 8.000 persones participen en la Festa Major de Sant Roc La programació d’activitats familiars i el bon temps han fet lluir la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de 8.000 persones participen en la Festa Major de Sant Roc

La programació d’activitats familiars i el bon temps han fet lluir la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana
Rubí ha viscut una Festa Major de Sant Roc multitudinària. Més de 8.000 persones han passat per les activitats programades entre dijous i diumenge, xifra que representa un increment important respecte a edicions anteriors. L’aposta decidida pel públic familiar, el bon temps i el fet de tornar a concentrar bona part de les propostes a la plaça del Doctor Guardiet han estat els principals factors que han afavorit l’alta participació a la festa.

Entre les novetats d’aquesta edició de Sant Roc hi havia la presència del personatge fictici de l’Hereu de Can Guilera, que ha actuat de nexe d’unió entre les diferents activitats. També s’han estrenat la Fira de productes d’arrel tradicional, que ha servit com a reclam extra per als visitants de la festa, i la proposta batejada com La retrobada després de l’estiu, encarregada de donar el tret de sortida simbòlic a la celebració.

D’altra banda, algunes de les activitats que venien fent-se en anys anteriors s’han ampliat: les propostes infantils han ocupat els matins de dissabte i diumenge; s’han incrementat el nombre de concerts, tot i que el de divendres es va haver de suspendre per la pluja; i la mateixa festa ha sumat un dia d’activitats. Una altra novetat ha estat la inclusió de la Trobada de bèsties de foc en el programa de Sant Roc (anteriorment havia format part dels actes de la Diada).

Les úniques activitats suspeses per culpa de la pluja han estat la Xerricada i part del concert de Carajillo d’Anís, que havien de tenir lloc divendres al carrer Sant Jaume.

Pel que fa a les activitats més participatives, han estat la Fira de productes d’arrel tradicional, per la qual han passat al voltant de 3.200 persones; i la Mostra d’entitats de cultura popular i tradicional, que ha reunit entre 2.500 i 3.000 persones a la plaça del Doctor Guardiet. També han registrat una alta assistència la cantada d’haveneres, amb 600 espectadors; l’Esclat de festa, amb 500 assistents; el concert del grup Rocktambuls i els populars Versots, amb 450 persones respectivament; La retrobada després de l’estiu, que va atraure entre 300 i 400 ciutadans; i la Passejada de gegants, amb 300 persones.

La gran festa de la cultura popular i tradicional
Les altes xifres d’assistència registrades a l’edició d’enguany consoliden Sant Roc com la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana i un autèntic aparador de la tasca que realitzen les entitats durant tot l’any. Membres i socis d’aquests col·lectius s’han implicat de manera molt important en la celebració, afavorint així que Sant Roc esdevingui una festa cada cop més coneguda i valorada.