Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 300 persones participen a la Marató de donacions de sang a Rubí La xifra gairebé dobla les que es van rebre a la jornada de l’any passat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 300 persones participen a la Marató de donacions de sang a Rubí

La xifra gairebé dobla les que es van rebre a la jornada de l’any passat.
Un total de 310 persones han pres part en la jornada de la 9a. Marató de donacions de sang a la ciutat, organitzada pel Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, de les quals 292 van poder fer efectiva la seva donació. Aquesta xifra gairebé dobla les donacions de l’edició de l’any anterior, seguint la demanda dels representants d’ambdues institucions quan van presentar la jornada, en què van insistir en la necessitat de millorar els nivells de participació de la ciutadania en aquest acte solidari.

Del total de persones que van passar per La Sala a fer la donació de sang, un total de 22 persones ho han fet per primera vegada, iniciant així una col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits que poden repetir de forma permanent tres vegades a l’any les dones i quatre els homes, que ha estat el grup més nombrós per la tarda quan s’han fet la majoria de les donacions, 228 en total, de les quals 128 han estat realitzades per homes. De fet, ha estat el matí l’hora de major afluència de dones ja que 47 de les 82 persones que s’han apropat a donar sang han estat dones.

Pel que fa a les edats dels donants, la franja més participativa ha estat la de les persones entre 35 i 44 anys amb 99 donacions, seguida de la de 45 a 54 any amb 76 donants i de la 25 a 44 amb 60 persones que van anar a donar sang.