Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 persones assisteixen a cursos de noves tecnologies en el primer trimestre de la campanya 2009-2010 El col·lectiu de dones representa el 67,2% dels participants en aquestes accions formatives. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 200 persones assisteixen a cursos de noves tecnologies en el primer trimestre de la campanya 2009-2010

El col·lectiu de dones representa el 67,2% dels participants en aquestes accions formatives.
Durant el primer trimestre de la campanya de formació en noves tecnologies 2009-10, organitzada pel Comissionat per a la Societat de la Informació de l'Ajuntament de Rubí, s'han dut a terme 27 cursos, amb una oferta total de 406 hores i de 270 places.

En aquesta campanya s'ha consolidat l'oferta de cursos d'utilització del mòbil per a gent gran, que es van introduir a la campanya anterior i que ja s'han integrat a l'oferta habitual de formació en noves tecnologies. En aquest primer trimestre s'han dut a terme dos cursos, un al Casal d'avis de Magallanes i l'altre al Casal d'avis de Primer de maig.

Com sempre, hi ha hagut cursos específics per a dones i cursos per a majors de 60 anys, dos col·lectius considerats en risc d’exclusió tecnològica. Els cursos que s'han realitzat en aquest trimestre han estat: Informàtica preliminar, Informàtica inicial, Iniciació a Internet, Iniciació a l’OpenOffice, Internet avançat, Processador de textos (Writer), Full de càlcul (Calc) i Tractament i edició de fotografies digitals (Gimp).

L'oferta total de places d'aquest trimestre ha estat de 270, tot i que el nombre d'inscripcions ha estat de 252.
De les inscripcions realitzades, han iniciat algun curs 212 persones, de les quals: 127 han assolit les habilitats esperades, 66 han finalitzat els cursos però no han assolit els objectius (llavors se'ls recomana repetir el mateix curs), i 19 persones han abandonat els cursos un cop iniciats o no han arribat al 80% d'hores d'assistència establertes per aconseguir el certificat.

Del total d'alumnes inscrits, el col·lectiu de dones representa el 67,2% (es manté amb tendència a l'alça el predomini d'aquest col·lectiu, que a la campanya anterior va representar un 61,8% de les inscripcions).

Pel que fa a la satisfacció dels assistents als cursos, segons les enquestes realitzades al final de cada curs, tot el primer trimestre rep una valoració global de notable (8,4).

Aquest dilluns, 11 de gener, s'inicia el segon trimestre d'aquesta campanya, i tot i que el període d'inscripcions va finalitzar el passat de 5 de gener, encara hi ha algunes places lliures. Per a més informació sobre les places disponibles podeu posar-vos en contacte amb el Comissionat per a la Societat de la Informació, tel. 935813900, rambleta Joan Miró, s/n Edifici Rubí Desenvolupament.